<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardærarving bladde opp for strandeiendom off market

Arving etter den kjente bilforhandleren Bertel O. Steen sikret seg nylig en sjøeiendom på Snarøya off market. Prislappen var på nærmere 50 millioner kroner.

Publisert 23. jan. 2024 kl. 09.11
Oppdatert 23. jan. 2024 klokken 10.01
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 788 ord
Eier flere: Disse to eiendommene i Kongshavn på Snarøya eies nå av far og sønn Bertel O. Steen, hvor sønnen nylig stod for innkjøpet av eneboligen til venstre. Foto: Thomas Bjørnflaten

Innerst i en blindvei på eksklusive Snarøya, beliggende i første rekke mot sjøen med flott utsikt over Oslofjorden, finner man en enebolig med adresse Kongshavn 16. Få dager etter at det nye året ble ringt inn, bladde milliardærarvingen Bertel O.B. Steen opp 48 millioner kroner for denne attraktive eiendommen, viser en fersk tinglysning.

Eiendommen, som ligger i det som må kunne sies å være et fasjonabelt strøk, brer seg over nærmere et mål, mens selve eneboligen er på drøyt 300 kvadratmeter. Det følger også med tilgang til felles brygge og badeplass i umiddelbar nærhet.

– Det er en fantastisk eiendom med panoramautsikt over innseilingen til Oslofjorden. Begge parter er fornøyde, sier eiendomsmegler Peter Skaara i Sem & Johnsen, som har bistått i salget.

Solgt off market

Til tross for at flere eiendomsmeglere har meldt om at kjøpergruppen til de dyre eiendommene har forsvunnet til Sveits, opplever Skaara at markedet for objekter i det øvre prissjiktet fungerer fint.

– Boliger i prisklassen mellom 10 og 30 millioner er mer renteutsatt. Når man kommer over 30 millioner, er det en annen type kjøpere, som er mindre følsomme for endringer i rentenivået, sier han.

Fasjonabelt strøk: Eiendommene langs strandlinjen i Kongshavn nyter godt av utsikten over Oslofjorden, som man ser på dette flyfotoet tatt på sommerstid. Foto: Thomas Bjørnflaten
Når man kommer over 30 millioner, er det en annen type kjøpere som blant annet ikke påvirkes av renteøkninger.
Eiendomsmegler Peter Skaara i Sem & Johnsen

Eneboligen i Kongshavn ble aldri lagt ut på det åpne markedet i forbindelse med det ferske salget. Sist gang den dukket opp på Finn var i 2004. Prislappen var da på 18,5 millioner kroner, men salget uteble. Vi må tilbake til 1995 for å finne sist gang eiendommen ble omsatt. Den gang kjøpte Falk von Quillfeldt, som nå er selger, eiendommen for 1,7 millioner kroner. Det kan altså tyde på en pen gevinst.

Får faren på nabotomten

Den ferske boligkjøperen, Bertel O.B. Steen, er arving etter et av Norges fremste familiekonsern innen bilvirksomhet. Faren, Bertel O. Steen jr., er deleier av Bertel O. Steen-konsernet og står oppført med en formue på 1,6 milliarder kroner og en 274. plass på Kapitals liste over Norges 400 rikeste i fjor.

Bilarving: Bertel O. Steen jr. er arving til milliardkonsernet Bertel O. Steen, som har tjent gode penger på bilvirksomheten sin. Nå har sønnen kjøpt naboeiendommen hans i Kongshavn. Foto: Iván Kverme

Kjøpet kan tyde på at far og sønn har et godt forhold, ettersom sønnen nå har kjøpt huset hvor faren eier nærmeste naboeiendom. Denne sjøeiendommen har vært i farens eie siden 1988. Rundt 2016 ble det oppført en moderne enebolig på 364 kvadratmeter på tomten.

Ny eier: Rundt midten av januar i år overtok den anonyme bilarvingen Bertel O.B. Steen denne eiendommen på Snarøya. Foto: Thomas Bjørnflaten

Faren bor imidlertid ikke i nabohuset selv, ettersom han står oppført med bostedsadresse i et leilighetsbygg i Trosterudveien på Ris, hvor Steen er eier av hele bygget.

Grunnlaget for formuen til familien Steen ble lagt tilbake til 1901, da selskapet Bertel O. Steen ble grunnlagt. Virksomheten startet med å blant annet importere Colt-pistoler og champagne. Gjennom årene har det blitt et milliardkonsern som i dag er mest kjent for sin bilvirksomhet, som forhandler av kjente merker som Mercedes-Benz og Peugeot.

Det er en fantastisk eiendom med panoramautsikt over innseilingen i Oslofjorden. Begge parter er fornøyde.
Eiendomsmegler Peter Skaara i Sem & Johnsen

Formuende strøk

Steen-familien er ikke de eneste profilerte navnene å finne på ringeklokkene i området. Tidligere statsminister Kåre Willoch har hatt adresse der, og hans sønn, Dag Willoch, blir nå nærmeste naboen til Steen mot vest. Willoch-familien eier faktisk tre av sjøeiendommene på rekke og rad i Kongshavn.

Fredrik Halvorsen Foto: Ivan Kverme

En spasertur på noen få hundremeter unna Kongshavn eier investor Fredrik Halvorsen en gigantisk sjøeiendom. Sommeren 2017 bladde Halvorsen opp 158 millioner kroner for eiendommen i Strømstangveien 1–3 på Snarøyas “gullkyst”. Med flere hundre meter med kystlinje og panoramautsikt er eiendommen et idyllisk oppholdssted når milliardæren, som skatteflyktet til Sveits i 2022, besøker hjemlandet. Investoren tjente store penger på å selge selskapet Acano til Cisco, og stod oppført med en formue på 1,7 milliarder på 400-listen i fjor. 

Strømstangveien huser flere milliardærer, blant annet flyarving Erik Gunnar Braathen. Flytoppen, som blant annet har vært styreleder i Norwegian og var med på å etablere flyselskapet Flyr, punget ut hele 130 millioner i 2009 for å sikre seg 16,6 mål i det eksklusive rikmannsstrøket. 

Gardermoen 20210604. _Investor og flyarving Erik G. Braathen var til stede da Flyrs første Boeing 737-fly landet på Oslo lufthavn Gardermoen fredag. Sammen med flere kjente navn fra flybransjen har han startet flyselskapet som skal utfordre SAS og Norwegian. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: Ole Berg-Rusten/NTB