<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøpte fiskehytte på 80-tallet – selger med 30.000 prosent gevinst

Milliardrekorden fra «Billionaires Row» kan stå for fall. Denne eiendommen er nå til salgs for 3,1 milliarder kroner. 

Publisert 13. feb. 2024 kl. 11.17
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 328 ord
TIL SALGS: Luksuseiendommen i Port Royal i Naples, Florida, kan sette ny amerikansk rekord. Foto: Coldwell Banker Realty

«Det finnes ingenting liknende, noe sted.» 

Det skriver Wall Street Journal om luksuseiendommen som nå er til salgs for hele 295 millioner dollar – 3,1 milliarder kroner – i Naples, Florida. Det er det dyreste hjemmet til salgs i USA, ifølge det amerikanske tidsskriftet.

Eiendommen ligger i det eksklusive nabolaget Port Royal og har til og med sitt eget navn: Gordon Pointe. 

Den 36 mål store eiendommen har en hovedbolig og to gjestehus. Totalt er det 20 soverom, 20 bad, en brygge med plass til en 230-fots (70 meter) yacht, en flytebrygge på 33 meter, i tillegg til hele 500 meter strandlinje.

ENORM TOMT: Luksusvillaen er gigantisk og har egen brygge med plass til yacht på over 70 meter. Foto: Coldwell Banker Realty

30.000 prosent økning

Det var John Donahue, familiepatriarken, som kjøpte den prangende eiendommen tilbake på 80-tallet. 

Han måtte den gang ut med «bare» 1 million dollar – 10 millioner kroner – for å få kloa i den ene bygningen på eiendommen – en fiskehytte. Hvis salgssummen går gjennom vil det gi en verdiøkning på enorme 30.000 prosent.

– Vi har alle hatt glede av eiendommen, men det er på tide å gå videre, sier sønnen Bill til The Journal. 

Ifølge sønnen har tidligere president George W. Bush senior og den amerikanske golfspilleren Arnold Palmer vært noen av de kjente gjestene som har vært i huset.

ENSOM MAJESTET: Gordon Pointe ligger helt på tuppen av halvøya. Foto: Coldwell Banker Realty

Ny rekord

Den skyhøye salgssummen kan gi ny rekord for dyreste eiendom solgt i USAs historie.

Den nåværende rekordholderen er det milliardær Ken Griffin som fikk, da han kjøpte en leilighet på Billionaires Row i Manhattan for nesten 240 millioner dollar tilbake i 2019. 

Andre har kommet nært, men senket prisantydningen etter hvert som tiden gikk. Et eksempel er et herskapshus i Los Angeles som går under navnet Casa Encantada – over 30 mål med syv soverom og 20 bad. Eiendommen ble lagt ut for 250 millioner dollar i fjor, men den er nå senket til 195 millioner dollar.