<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøpte fiskehytte på 80-tallet – selger med 30.000 prosent gevinst

Milliardrekorden fra «Billionaires Row» kan stå for fall. Denne eiendommen er nå til salgs for 3,1 milliarder kroner. 

Publisert 13. feb. 2024 kl. 11.17
Oppdatert 13. feb. 2024 klokken 13.02
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 361 ord
TIL SALGS: Luksuseiendommen i Port Royal i Naples, Florida, kan sette ny amerikansk rekord. Foto: Coldwell Banker Realty

«Det finnes ingenting liknende, noe sted.» 

Det skriver Wall Street Journal om luksuseiendommen som nå er til salgs for hele 295 millioner dollar – 3,1 milliarder kroner – i Naples, Florida. Det kan bli den dyreste eiendommen i USA, ifølge det amerikanske tidsskriftet.

KJØPEREN: John F. Donahue, døde i 2017. Foto: FEDERATED INVESTORS

Eiendommen ligger i det eksklusive nabolaget Port Royal og har til og med sitt eget navn: Gordon Pointe. 

Den 36 mål store eiendommen har en hovedbolig og to gjestehus. Totalt er det 20 soverom, 20 bad, en brygge med plass til en 230-fots (70 meter) yacht, en flytebrygge på 33 meter, i tillegg til hele 500 meter strandlinje.

ENORM TOMT: Luksusvillaen er gigantisk og har egen brygge med plass til yacht på over 70 meter. Foto: Coldwell Banker Realty

30.000 prosent økning

Det var John Donahue, familiepatriarken, som kjøpte den prangende eiendommen tilbake på 80-tallet. 

Han måtte den gang ut med «bare» 1 million dollar – 10 millioner kroner – for å få kloa i den ene bygningen på eiendommen – en fiskehytte. Hvis salgssummen går gjennom vil det gi en verdiøkning på enorme 30.000 prosent.

ENSOM MAJESTET: Gordon Pointe ligger helt på tuppen av halvøya. Foto: Coldwell Banker Realty

– Vi har alle hatt glede av eiendommen, men det er på tide å gå videre, sier sønnen Bill til The Journal. 

Ifølge sønnen har tidligere president George W. Bush senior og den amerikanske golfspilleren Arnold Palmer vært noen av de kjente gjestene som har vært i huset.

SØNNEN: J. Christopher Donahue, CEO i Federated Investors som ble grunnlagt av hans far John Donahue. Foto: Federated Investors

Ny rekord

Den skyhøye salgssummen kan gi ny rekord for dyreste eiendom solgt i USAs historie.

Den nåværende rekordholderen er det milliardær Ken Griffin som fikk, da han kjøpte en leilighet på Billionaires Row i Manhattan for nesten 240 millioner dollar tilbake i 2019. 

Andre har kommet nært, men senket prisantydningen etter hvert som tiden gikk. Et eksempel er et herskapshus i Los Angeles som går under navnet Casa Encantada – over 30 mål med syv soverom og 20 bad. Eiendommen ble lagt ut for 250 millioner dollar i fjor, men den er nå senket til 195 millioner dollar.