<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Market news test articles

SEB hever kursmålet på Aker BioMarine.

Publisert 11. apr. 2024 kl. 09.57
Oppdatert 11. apr. 2024 klokken 10.01

en analyse fra SEB skriver analytiker Petter Billing at Aker BioMarine står overfor et sesongmessig svakt første kvartal, men han forventer likevel en nettoomsetning og et justert driftsresultat før ned- og avskrivninger på henholdsvis 80 millioner dollar og åtte millioner dollar.

Analysefakta

Aksje: Aker BioMarine
Meglerhus: SEB
Anbefaling: Kjøp (Kjøp)
Kursmål: 80 (60)

Dette vil være det første kvartalet med ny rapporteringsstruktur etter en strategisk gjennomgang av Feed Ingredients. På grunn av en endring i verdsettelsesmetodikken, øker SEB sitt kursmål på Aker BioMarine-aksjen fra 60 til 80 kroner, samtidig som kjøpsanbefalingen gjentas.

Analytikeren understreker at første kvartal vanligvis er det svakeste inntektskvartalet på grunn av sesongmessige kjøpsmønstre for krill. Derfor har han kuttet estimatene med omtrent 10 prosent for å ta høyde for sesongvariasjoner.

Videre forventer Billing et fangstvolum på 20.646 tonn i kvartalet. Endringer i modelleringen på grunn av priser på Qrill, volumer av Superba og vekst i Lang Pharma fører til små negative revisjoner for 2025 og 2026.

Onsdag sluttet Aker BioMarine-aksjen på 65,90 kroner.

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT, og justert av Finansavisens journalister.