<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Låner 1,8 milliarder kroner

Edda Wind henter omtrent 1,8 milliarder kroner i nytt lån.

Publisert 14. des. 2023 kl. 17.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
HENTER PENGER: . Administrerende direktør Kenneth Walland i Edda Wind.  Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Edda Wind annonserte i mars en bestilling på fire nybygg av Comissioning Serivce Operation Vessels («CSOVs»), som skal bygges av Vard Group. Onsdag ettermiddag kunngjorde selskapet en «grønn» låneavtale på 161 millioner euro for finansiering før og etter levering av de fire fartøyene. Dette tilsvarer omtrent 1,8 milliarder kroner. 

Lånet utstedes av Crédit Agricole Corporate and Investment Bank, Danske Bank A/S, DNB Bank ASA og SpareBank 1 SR-Bank ASA. Låneavtalen gir en belåningsgrad på 60 prosent av de klargjorte kostnadene for fartøyene. 

–Vi er fornøyde med å sikre en grønn låneavtale for vårt nybyggingsprogram, sier administrerende direktør Kenneth Walland børsmeldingen, og fortsetter: 

–Etter denne avtalen har 13 av de 14 fartøyene i flåten vår sikret langsiktig finansiering, og vi forventer å avslutte gjeldsfinansieringen for det gjenværende fartøyet i 2024. 

Med låneavtalen har Edda Wind samlet inn over 400 millioner euro i kapital i 2023. Dette tilsvarer omtrent 4,7 milliarder kroner.