<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Finansavisen på oljeseminaret

Aker BP-sjefen, Vår Energi-sjefen, energiminister Terje L. Aasland, SpareBank 1 Markets-analytiker Teodor Sveen-Nilsen og «Londons Jarand Rystad» er blant Finansavisens TV-gjester på oljeseminaret i Sandefjord.

Publisert 16. jan. 2024 kl. 08.41
Oppdatert 17. jan. 2024 klokken 09.51
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 369 ord
FULLT HUS: Under Olje- og energipolitisk seminar i Sandefjord. Bildet er fra 2020-utgaven og av daværende olje- og energiminister Sylvi Listhaug. Foto: Olav Gram Degnes

Olje- og energipolitisk seminar går av stabelen på Scandic Park Sandefjord tirsdag og onsdag denne uken, et seminar som ifølge arrangøren Norsk Petroleumsforening har vært den viktigste møteplassen for norsk olje- og gassindustri og politikere i over 40 år. 

Arrangementet er en lukket konferanse for personlig inviterte deltakere, og på årets invitasjonsliste finner vi utvalgte representanter for Stortinget, regjeringen, embetsverket, industriledere og for øvrig nøkkelpersoner i bransjen.

Enn så lenge er arrangementet satt på vent, etter at aksjonister i Extinction Rebellion har blokkert alle innganger til hotellet. Ingen gjester slipper inn, selv ikke Aker BP-sjefen Karl Johnny Hersvik.

Konflikter, kriger og kapitalkost

Ett viktig tema blir hvordan åpne konflikter, handelskriger og kamp om råvarer og komponenter igjen har tydeliggjort energiforsyningens rolle og betydning i global og lokal politikk. Seminaret vil også belyse status og utfordringer i verdikjeden for utviklingen av ny fornybar energi, og aktører i næringen vil diskutere hva dette betyr for norsk sokkel og leverandørindustri.

Onsdag vil Storebrand-forvalter Hans Thrane-Nielsen redegjøre for kapitaltilgang og kapitalkostnader for olje og gass, mens direktør for prosjektutvikling Trond Bokn vil opplyse deltakerne om hvilke prioriteringer Equinor gjør inn mot 2030.

«Londons Jarand Rystad» kommer 

Fra politikerhold stiller fem medlemmer av Stortingets energi- og miljøkomité til paneldebatt med Venstres Sveinung Rotevatn fra finanskomitéen. Debattere vil også NHO-direktør Ole Erik Almlid og LO-sekretær Are Tomasgard gjøre. 

Finansavisen er på plass i år igjen. Børsmorgen får tirsdag besøk av SpareBank 1 Markets-analytiker Teodor Sveen-Nilsen, mens konsernsjef Nick Walker i Vår Energi er onsdagens gjest.

Til vårt TV-studio i løpet av de to dagene kommer også energiminister Terje L. Aasland (Ap) og Dr. Amrita Sen, medgrunnlegger og analysesjef i Energy Aspects (kan vi kalle henne Londons svar på Jarand Rystad?). Det samme gjør Norge-sjef Marianne Olsnes i Shell og konsernsjef Karl Johnny Hersvik i Aker BP, med flere.

Du kan se sendingene våre på FA.no/TV eller høre dem ved å søke opp Økonominyhetene i Spotify, Apple Podcast eller der du hører på podcast.

Tirsdag 16. januar

Teodor Sveen-Nilsen, SpareBank 1 Markets (om Equinor)

Teodor Sveen-Nilsen, SpareBank 1 Markets (om oljeprisen)

Teodor Sveen-Nilsen, SpareBank 1 Markets (om Okea)

Marianne Olsnes, sjef for A/S Norske Shell

Karl Johnny Hersvik, konsernsjef Aker BP

Dr. Amrita Sen, grunnlegger og analysesjef Energy Aspects:

Energiminister Terje Aasland: