<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor slo forventningene

Equinor slo forventningene. Dro inn 7,5 milliarder dollar på driften i første kvartal.

Publisert 25. apr. 2024 kl. 06.46
Oppdatert 25. apr. 2024 klokken 07.02
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 265 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Anders Opedal i Equinor. Foto: Iván Kverme

Saken oppdateres

Equinor er det den tredje oljetungvekteren som legger frem sine kvartalstall denne uken. Slik som Aker BP overgikk Equinor analytikernes forventning.

Fasiten for kvartalet viser et justert driftsresultat på 7,5 milliarder dollar, hvilket er over analytikernes forventning på 7,2 milliarder dollar, ifølge Equinors egne konsensus.

– Produksjonen på norsk sokkel var høy, og den internasjonale porteføljen bidro med solid vekst, sier konsernsjef Anders Opedal i en børsmelding.

Markedsføringsdivisjonen, som inneholder tradingvirksomheten, bidro til det sterke resultatet i kvartalet. Selskapsområdet leverte et justert driftsresultat på 887 millioner dollar, eller rundt 9,3 milliarder kroner, i kvartalet. Det er godt over selskapets forhåndsvarslede intervall på mellom 400-800 millioner dollar.

Beholder utbyttet

Når det gjelder utdelingene til aksjonærene gjentar Equinor det som ble sagt på kapitalmarekdsdagen i februar. Etter uvanlig godt 2022, drevet av svært høye olje- og gasspriser, økte energikjempen utdelingene til 17 milliarder dollar i fjor. På kapitalmarkedsdagen i februar varslet selskapet at det vil dele ut 14 milliarder i 2024 og mellom 8-10 milliarder i 2025, før planen er å legge seg på rundt 5 milliarder i årene etter.

I første kvartal deles det ut ordinært og ekstraordinært utbytte på til sammen 70 cent pr. aksje, samtidig som selskapet kjøper tilbake aksjer for 1,6 milliarder dollar.

I kvartalet har Equinor vært i søkelyset på grunn av havvindauksjonen Sørlige Nordsjø II, hvor utenlandske Ventyr gikk av med seieren. Equinor fikk applaus fra analytikerhold for å ha vært disiplinerte, etter at selskapet fikk stryk for kapitalallokeringen mot fornybar energi med lav avkastning etter kapitalmarkedsdagen.