<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Seadrill-rigg fikk knallsterk rate

Seadrill har fått kontrakt for to av sine boreskip. Raten for ett av dem er trolig den høyeste som er oppnådd på lang tid.

Publisert 8. mai 2024 kl. 11.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
FÅR GODT BETALT: Boreskipet "West Capella". FOTO: Seadrill

Seadrill har fått nye kontrakter for to av sine boreskip, og får godt betalt.

«West Capella» får 32 millioner dollar for å bore én brønn i Sør-Korea. Dette ventes å ta 40 dager. Inklusive i summen er mobiliseringskostnader på 10 millioner dollar. Trekker man ut dette, får Seadrill 22 millioner dollar for selve borejobben. 

Det tilsvarer 550.000 dollar pr. dag, og er trolig den høyeste raten som er oppnådd i  denne oppgangssyklusen, selv om det er en kort kontrakt.

Videre får «West Neptune» forlenget sin eksisterende kontrakt i Mexicogulfen med seks måneder. Kontraktsverdien er estimert til 86 millioner dollar, eksklusive betaling for tilleggstjenester, men inkludert såkalt trykkbalansert boring (MPD), noe Seadrill vil oppgradere riggen med.

Korrigert for dette ligger den rene dagraten trolig under 450.000 dollar. 

Seadrill-aksjen, som snart bare kan bli handlet på den amerikanske børsen, stiger 1 proent til 557,50 kroner på Oslo Børs onsdag formiddag. Aksjen er opp 17 prosent så langt i år.