<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investtech: – I denne aksjen lyser de fleste indikatorene rødt

Investtech foretar endringer i porteføljen. Analytiker Asbjørn Taugbøl frykter ytterligere kursfall i aksje som har stupt på børsen den siste uken.

    Publisert 5. mai 2023 kl. 13.58
    Oppdatert 26. juni 2023 klokken 16.14
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 378 ord
    ADVARSEL: Asbjørn Taugbøl og Investtech opererer med en egen «hold-deg-unna-portefølje» hvor det advares mot flere aksjer på Oslo Børs. Foto: Iván Kverme

      - DLTX -   -   -   -   -   -  

    Investtech opererer med en egen «hold-deg-unna-portefølje». Formålet med porteføljen er å vise investorer hvilke aksjer man (ifølge Investtechs analyser) bør holde seg unna. Dette kan være aksjer med høy risiko i forhold til mulig oppside, negativt teknisk bilde, negative innsidere og/eller at aksjene vurderes vesentlig svakere enn markedsindeksen. 

    I løpet av forrige uke falt porteføljen 2,0 prosent mens hovedindeksen på Oslo Børs gikk ned 1,3 prosent. Det betyr at porteføljen er ned 38,9 prosent hittil i år mens Oslo Børs har gått opp 0,1 prosent.

    Denne uken kvitter Investtech seg med ArcticZymes Technologies etter et kursfall på 43,4 prosent. Inn kommer Desert Control.

    Røde flagg

    – I Desert Control lyser de fleste indikatorene nå rødt og aksjen har brutt gulvet i en fallende trendkanal. Det er også gitt salgssignal fra en rektangelformasjon, samtidig som aksjen har et sterkt negativt moment, sier analytiker Asbjørn Taugbøl til Finansavisen.

    Taugbøl minner om at styremedlem Brage Johansen nylig solgte 300.000 aksjer i Desert Control til en kurs på 13,97 kroner, hvilket betyr at han frigjorde 4,2 millioner kroner.

    I slutten av april engasjerte styret i Desert Control meglerhusene Arctic Securities og Pareto Securities som finansielle rådgivere for å vurdere strategiske muligheter for selskapet.

    – Svært høy risiko

    – I løpet av den siste uken er kursen ned over 40 prosent. Fredag morgen korrigerer den noe opp, men risikoen er svært høy. Vi advarer mot å kjøpe denne aksjen og tar den inn i hold-deg-unna-porteføljen, sier Taugbøl til Finansavisen.

    Fredag formiddag omsettes Desert Control-aksjen for 8,33 kroner, opp 12,6 prosent, hvilket gir selskapet en markedsverdi på 345 millioner kroner.

    Utvalget i hold-deg-unna-porteføljen er basert på de tekniske indikatorene som Investtech legger mest vekt på, henholdsvis trend, formasjoner, støtte og motstand og volum. Trend er det aller viktigste og den porteføljeansvarlige forsøker å finne aksjer som ligger i fallende trend på mellomlang eller på kort sikt.

    Hold-deg-unna-porteføljen

     
    SAS: -65,7 prosent
    XXL: -42,6 prosent
    Everfuel: -40,8 prosent
    BerGenBio: -65,3 prosent
    DLTx: -14,4 prosent
    poLight: -10,5 prosent
    Solstad Offshore: -13,6 prosent
    Desert Control: -

    Prosentvis utvikling siden aksjen ble tatt inn i porteføljen.