<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bakkafrost stuper etter resultatvarsel

Oslo Børs sendes rett ned i handelen mandag. Bakkafrost ramler etter å ha varslet en resultatsmell for andre kvartal.

Publisert 17. juli 2023 kl. 09.01
Oppdatert 7. aug. 2023 klokken 09.11
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 357 ord
Foto: Thomas Bjørnflaten

         

Artikkelen oppdateres gjennom børsdagen!

Oslo Børs er mandag klokken 10.30 ned 1,1 prosent, etter et fall på 1,0 prosent fredag.

Prisen for et fat nordsjøolje handles fra midnatt ned 1,5 prosent til 78,65 dollar pr. fat, mot 80,43 dollar fatet da børsen stengte fredag ettermiddag.

Equinor er ned 1,1 prosent mens Aker BP faller 0,9 prosent.

Aksjer i rødt

I en børsmelding søndag kveld går det frem at Bakkafrost går på en resultatsmell i årets andre kvartal. Operasjonelt driftsresultat anslås å ende på rundt 353 millioner danske kroner.

Det skyldes hovedsakelig lave slaktevolumer på Færøyene og lavere snittvekt av den slaktede laksen. Mot det tidligere kvartalet, er også slaktevekten i Skottland lavere i andre kvartal. Aksjen faller 10,9 prosent.

Höegh Autoliners har benyttet seg av opsjonen til å bygge fire ytterligere multi-fuel og netto null karbon-klare fartøyer i Aurora-klassen. Aksjen er ned 3,0 prosent.

Biotech-selskapet ArcticZymes Technologies har utnevnt Micheal Akoh som ny konsernsjef. Aksjen er ned 1,1 prosent.

DNO hadde en bruttoproduksjon på 65 fat oljeekvivalenter pr dag fra selskapets virksomhet i Kurdistan i Irak i andre kvartal 2023, mot 107.178 fat oljeekvivalenter pr dag i samme periode foregående år og 94.720 fat pr dag kvartalet før. Aksjen er ned 2,6 prosent.

Aksjer i grønt

DNB -styret har besluttet å starte et tilbakekjøpsprogram for inntil 1,5 prosent av aksjekapitalen.  Tilbakekjøpet vil tilsvare inntil 23,1 millioner aksjer, som vil bli foreslått slettet på selskapets ordinære generalforsamling i 2024. Aksjen stiger 0,9 prosent.

HAV Group har signert en kontrakt på 200 millioner kroner for å designe og utruste et metanoldrevet serviceoperasjonsfartøy (SOV) for ESVAGT. Aksjen er opp 3,3 prosent.

Vow har nådd en viktig milepæl i et biokull- og fornybart energisystemprosjekt i USA, som har en anslått kontraktsverdi på 27 millioner dollar, med alle nødvendige tillatelser innhentet og prosjektet har gått inn i anskaffelses- og byggefasen. Vow skal levere utstyret i fjerde kvartal i år og første kvartal neste år. Aksjen stiger 8,2 prosent.

Odfjell Drilling meldte om i slutten av mars. Riggen «Deepsea Atlantic» skal utplasseres i Nordsjøen, med en varighet på 23 måneder. Som tidligere kommunisert har kontraktene for riggen en verdi på rundt 290 millioner dollar, vel 2,91 milliarder kroner med dagens kurs. Aksjen er uendret.