<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bilfraktaksje stiger til all-time high

Oppgangen på Oslo Børs er nesten borte ved lunsjtider fredag. En bilfraktaksje stiger til all-time high.

Publisert 8. sep. 2023 kl. 12.14
Oppdatert 8. sep. 2023 klokken 14.36
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 695 ord

                                                 SSG  HYON      CAN      STATT                       

Hovedindeksen er opp 0,1 prosent til 1.263,46 ved lunsj fredag. Seks av de ti mest omsatte aksjen faller, med DNB ned 0,5 prosent og Yara, Hydro og Norwegian ned rundt prosenten. 

Olje- og gassprisen stiger

Oljeprisen holder seg over 90 dollar og Brent er opp 0,6 prosent til 90,21 dollar. Det er marginalt ned fra 90,45 dollar pr. fat da Oslo Børs stengte torsdag.

Gassprisen spretter opp etter at Chevron har mislyktes i å komme til enighet med australske fagforeninger. Fredag morgen utløste det streik på Gorgon- og Wheatstone-anleggene som står for rundt 7 prosent av verdens produksjon av LNG.

Gassprisen (Dutch TTF) fortsetter opp og stiger 10 prosent til 36 euro pr. MWh.

Equinor stiger 0,9 prosent, mens Aker BP er opp 0,6 prosent og Vår Energi stiger 1,8 prosent. DNO er uendret på 9,97 kroner etter at Christopher Spencer har inntatt sjefsstolen med umiddelbar virkning.

Dagens vinnere

Höegh Autoliners stiger 0,9 prosent til 77,50 og all-time high. Oppgangen kommer etter en august-oppdateringen der toppsjefen Andreas Enger forteller om et fortsatt sterkt marked.

Hyon stiger nye 23 prosent og er dagens vinner. Investorene fortsetter etter alt og dømme å spekulere i hva en avvikling av selskapet kan bety i utbetaling til aksjonærene.

Self Storage Group stiger 16,1 prosent, uten at det er kommet noen nyheter fra selskapet fredag. Thor Medical (tidligere Nordic Nanovector) stiger 10,7 prosent.

M Vest Water er høyt på vinnerlisten med en oppgang på 8,6 prosent, etter å ha fullført to av seks Norwafloc-piloter ved renseanlegg i Tyskland. Selskapet iverksetter nå prosessen for fullskala kvalifisering på de to anleggene – med planlagt ferdigstillelse i oktober.

Wallenius Wilhelmsen utmerket seg fra start ved å stige over 4 prosent, men har roet seg og er nå ned 0,2 prosent. SEB har oppgradert aksjen fra hold til kjøp og høynet kursmålet fra 85 til 110 kroner.

Kjendistunge Deep Value Driller har overlevert boreskipet med samme navn til Saipem i henhold til bareboat-avtalen inngått tidligere i år, og skriver i en børsmelding fredag at selskapet venter å være i posisjon til å betale ut utbytter fra 2024. Aksjen stiger 2,3 prosent og snuser på all-time high.

SalMar er opp 0,6 prosent etter at Pareto Securities har høynet kursmålet fra 550 til 585 kroner og gjentatt kjøpsanbefalingen.

Unifon, som i juli ønsket å kjøpe Nortel , melder fredag at budet nå er akseptert av mer enn 90 prosent av aksjonærene i Nortel. Aksjen er uendret.

Skandia Greenpower melder at Lars Erik Dypvik, styremedlem og primærinnsider i selskapet, 7. september kjøpte 101.000 aksjer til en snittskurs på 0,492 per aksje. Ny beholdning etter transaksjonen er 215.929 aksjer. Aksjen faller 10,4 prosent.

Dagens tapere

Statt Torsk faller 9,8 prosent og er så langt dagens taper, foran Codelab og Next Biometrics. En annen oppdretter av torsk, Norcod, faller 4,9 prosent.

Autostore har utnevnt Paul Harrison til ny finansdirektør etter Bent Skisaker som slutter 30. oktober. Aksjen faller 2,1 prosent. SpareBank 1 Markets' analytiker Øyvind Mossige spår kurskollaps i Autostore og viser til skyhøy prising og fallende inntektsvekst. 

– Autostore er en klar short-kandidat, sier Mossige til Finansavisen.

Avance Gas er ned 6,4 prosent, mens PCI Biotech korrigerer ned over 5 prosent etter torsdagens rally i kjølvannet av innvilgelsen av et europeisk patent.

Arctic Securities har nedgradert NRC Group fra kjøp til hold og kuttet kursmålet fra 18 til 12 kroner. Aksjen faller 0,2 prosent.

Gigante Salmon falt over 14 prosent torsdag, etter å ha meldt om en budsjettsprekk på 200 millioner kroner på Rødøy-utbyggingen. Fredag er aksjen ned 0,2 prosent.

Ned i Europa og i New York

Toneangivende Europa-børser er ned. Tyske DAX faller 0,8 prosent og franske CAC 40 er ned 0,7 prosent. Britiske FTSE 100 er ned 0,5 prosent og i Madrid er børsen ned 0,7 prosent.

Futureshandelen på Wall Street peker mot en nedgang fra start på 0,2 - 0,3 prosent.

Nasdaq falt for fjerde dag på rad torsdag. Tall sluppet torsdag viste at antall førstegangssøkere på ledighetstrygd (jobless claims) falt for fjerde uke på rad i forrige uke, til sitt laveste siden februar. Dette peker mot et fortsatt sterkt arbeidsmarked, og bidrar til en frykt for at Federal Reserve kan begynne å tenke at én renteøkning til kanskje ikke er nok.