<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økte formuen med syv milliarder kroner

Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe (30) økte formuen med nær 7 milliarder kroner i inntektsåret 2022.

Publisert 2. nov. 2023 kl. 20.18
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 342 ord
TRONER: Gustav M. Witzøe troner skattelistene i Norge. Foto: Scanpix

Gustav Magnar Witzøe tronet øverst på skattelistene i inntektsåret 2021. Han hadde høyest skattbar inntekt, høyest formue og betalte mest skatt, skriver DN

For inntektsåret 2022 økte formuen til Salmar-arvingen kraftig til 26,5 milliarder kroner, som tilsvarer en økning på nærmere 7 milliarder kroner fra året før.

Dette er en historisk ligningsrekord for Witzøe, som økte formuen til tross for både redusert inntekt og skatt, skriver avisen. 

Witzøe er sønnen til Gustav Witzøe (70), som grunnla laksegiganten Salmar. Salmar-gründeren overførte i 2006 det meste av sine verdier til sønnen, som hovedsakelig er eierskapet i lakseselskapet Salmar. 

Selv om Witzøe har fått overført det meste av eierskap i Salmar, kommer han ikke til å være en del av driften, uttalte faren til Intrafish tidligere i år. Witzøe bor i Trondheim og satser for fullt på en modellkarriere.

Bare timer unna å flytte til Sveits

Leiligheten i Lugano i Sveits stod klar, og flyet gikk om under tolv timer. I oktober i fjor var Norges rikeste på vei til å flytte ut av Norge, slik mange velstående nordmenn har gjort de siste månedene.

– Alt var klart. Alt virket riktig. Jeg ble igjen fortalt at det var riktig for alle virksomhetene vi eier. Men at det selvsagt var opp til meg, sier Gustav Magnar Witzøe i et sjeldent intervju med NRK.

Men så snudde 30-åringen på hælen, og bestemte seg for å skrote flytteplanene. Til kringskasteren forklarer han at han skjønte hvor få dager han kunne være i Norge dersom han flyttet.

Gustav Magnar Witzøe sier ingenting er hugget i stein. Faren Gustav Witzøe vil ikke kommentere prosessen med å forberede flytting til Sveits.

– Den foreløpige konklusjon er å bli boende, selv om arbeidskapitalen til selskapene vi er medeiere i og industriene i Norge hver dag tappes for over en million kroner i skatt på grunn av norsk bosted, noe de hadde sluppet hvis eierne for eksempel hadde bodd i Sverige eller Danmark, sier han til NRK.