<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spotify-rally på Wall Street

Investorene på Wall Street er usikre på den videre retningen tirsdag. Spotify utmerker seg positivt etter sin kvartalsrapport.

Publisert 6. feb. 2024 kl. 15.34
Oppdatert 6. feb. 2024 klokken 16.10
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 310 ord
OPPTUR: For Spotify og gründer Daniel Ek tirsdag. Foto: Bloomberg

Oppdatert 16.05

Etter 35 minutters handel er Dow Jones opp 0,2 prosent til 38.456,47, mens Nasdaq er ned 0,2 prosent til 15.561,80 og S&P 500 faller 0,1 prosent til 4.939,91.

Utviklingen skjer i kjølvannet av mandagens nedtur, etter søndagens CBS-sendte «60 Minutes»-intervju hvor sentralbanksjef Jerome Powell søndag gjentok budskapet om at et rentekutt i mars er usannsynlig.

– Investert, men nervøs

Uttalelsene bidro til å løfte renten på 10-årige amerikanske statsobligasjoner til over nivåene før forrige ukes Federal Reserve-møte. Tirsdag står den i 4,13 prosent.

Direktør Bob Doll i Crossmark Global Investments er usikker på om markedet klarer å opprettholde den seneste tidens rally.

– Det er mye momentum, men en S&P 500-indeks på 20 ganger inntjening bekymrer meg – i tillegg til at Fed ikke vil innfri forventningene til rentekutt. Og jeg ser ikke hvordan inntjeningsveksten kan bli tosifret. Jeg legger alt dette sammen – jeg er investert, men nervøs, sier han til CNBC.

Spotify-rally

Blant enkeltaksjer ser vi flere store utslag.

Spotify spretter opp over 7 prosent etter kvartalsrapporten som viste høyere oppgang enn ventet i antallet premium-abonnenter.

Palantir stiger over 27 prosent etter at topplinjen overrasket positivt i fjerde kvartal, mens guidingen for 2024 kom inn omtrent som ventet.

Eli Lilly er opp drøye prosenten etter å ha knust estimatene i et fjerde kvartal, som ble preget av en sterk lansering av slankemedisinen Zepboud og høyere priser for diabetesmedisinen Mounjaro.

Tesla nedgradert

UBS faller over 4 prosent etter at storbanken tapte penger også i fjerde kvartal – det andre kvartalet på rad med underskudd.

Tesla åpnet ned, men har snudd opp over 2 prosent etter at Daiwa har nedgradert aksjen fra «outperform» til «nøytral», og begrunnet dette med bekymringer rundt selskapsstyringen og mulige endringer i styre og ledelse.

Blant Dow-komponentene er Nike den største vinneren med over 2 prosent oppgang, mens McDonald's går tilbake drøye prosenten etter gårsdagens kvartalstall.