<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sabler ned kursmålet

Analytiker Daniel Stenslet i Arctic Securities sabler ned kursmålet på Rec Silicon med nesten 30 prosent etter en ugunstig utvikling i polysilikonmarkedet.

Publisert 19. feb. 2024 kl. 13.33
Oppdatert 22. feb. 2024 klokken 14.39
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 295 ord
DEKKER REC SILICON: Analytiker Daniel Stenslet i Arctic Securities. Foto: Arctic Securities

I en analyse fra Arctic Securities skriver Daniel Stenslet at Rec Silicon har oppnådd flere viktige mål det siste året, inkludert full finansiering for gjenoppstart av Moses Lake, en 10-årig avtale om off-take fra Moses Lake med en prisbunn som sikrer en minimumsnivå av lønnsomhet, salget av en 15 prosent eierandel i Yulin for 136 millioner dollar, og at kapasitetsøkningen ved Moses Lake har skredet frem i henhold til tidsplan og budsjett. 

xTil tross for disse positive utviklingene, har aksjekursutviklingen vært skuffende, ifølge Stenslet, som mener markedet undervurderer graden av risikoreduksjon som har funnet sted

Men på grunn av ugunstig utvikling i polysilikonmarkedet siden forrige oppdatering har han justert ned kursmålet til 17 kroner fra 27 kroner.

Analysefakta

 

Aksje: Rec Silicon

Meglerhus: Arctic Securities

Anbefaling: Kjøp (Kjøp)

Kursmål: 17 (27)

Analytikeren påpeker også at risikoen for guidingen på driftsresultat før ned- og avskrivninger (ebitda) på 100-300 millioner dollar ved full kapasitet er bedret. Selskapet er fokusert på å nå full kapasitet ved Moses Lake innen utgangen av 2024, støttet av en 10-årig take-or-pay kontrakt med Hanwha. 

Analytikerens DCF-modell tyder på en mulig nedside på om lag 25 prosent og en oppside på over 100 prosent, avhengig av polysilikonprisene og andre faktorer. Stenslet fremhever også silan for silisiumanoder som en potensiell fremtidig vekstmulighet for selskapet, gitt selskapets diskusjoner med spesialister som Sila Nano og Group14, som begge er lokalisert nær selskapets Moses Lake-anlegg. Denne utviklingen kan gi Rec Silicon forbedret fremtidig prissettingsmakt, selv om bidraget fra silanproduksjonen foreløpig ikke er inkludert i estimatene eller verdsettelsen.

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT, og justert av Finansavisens journalister.