<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Kun ett selskap som gjelder

Ingen blir rike av indeksfond. Nicolay Grove-Knutsen satser alt på ett kort.

Publisert 31. mars 2024 kl. 09.18
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 359 ord
ENKEL LØSNING: Skal man bli rik må man fokusere. Nicolai Grove-Knutsen legger mange egg i én kurv.  Foto: Thomas Bjørnflaten

Finansavisen har gitt fem eksperter følgende påskenøtt: Du får 10 millioner kroner i dag. Om fem år skal du levere pengene tilbake med god avkastning. De skal vokse og gro, men uten å ta ellevill risiko. Hvordan ser porteføljen ut?

For en investor er det ikke mulig å anbefale de aksjene man ikke investerer i. Slik blir det også med Nicolay Grove-Knutsen. Han anbefaler det han selv nå gjør: putte alle pengene i kjøkkenprodusenten Nobia, som er børsnotert i Stockholm.

Nobia er en gammel favoritt, som Nicolay Grove-Knutsen også tidligere har anbefalt.

I høst mente Nicolay Grove at Nobia var en tidoblingskandidat. Aksjekursen toppet ut på 105 kroner både i 2007 og 2015, men hadde falt helt ned til 9 kroner da Grove mente den skulle tilbake til gamle høyder. Men senere raste kursen, etter et emisjonsvarsel. Kurven skal uansett oppover herfra, mener investoren.

– Jeg skal akkurat til å investere 10 millioner i Nobia. De gjennomfører en restrukturering i disse dager der de henter penger til ferdigstillelse av fabrikken i Jønkøping, noe som innebærer 1,5 milliarder til styrking av balansen. Så jeg kjøper aksjer og sikkert også tegningsretter når de kommer til uken og tegner meg i emisjonen på 2,5 kroner. En aksje i dag gir rett til 3 nye aksjer på 2 kroner og 50 øre. En litt komplisert struktur som har gjort at aksjen har skutt i været de seneste dagene, kommenterer Grove-Knutsen.

Han er helt overbevist om at dette er bunnfiske på sitt aller beste.

– Jeg er sikker på at markedet for Nobia ikke kan bli mye verre enn nå. Og de henter penger på verst tenkelig tidspunkt. Med andre ord: Det er nå man skal kjøpe.

– Null nybygg og høyere renter har vært livsfarlig cocktail for Nobia. Samtidig som de har bygd ny fabrikk. Nå kan og skal det bli bedre tider fremover. Om sitter jeg noen år på denne blir det 10 gangeren, spår investoren.

Portefølje: Hvis jeg fikk 10 millioner

 

10 millioner kroner i den svenske kjøkkenprodusenten Nobia.