<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Recreate er konkurs

Det går mot tvangsoppløsning i Recreate.

Publisert 11. apr. 2024 kl. 10.58
Oppdatert 11. apr. 2024 klokken 11.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 243 ord
TOPPSJEF: Emil Eriksrød i Recreate.  Foto: Håkon Sæbø

Recreate har ikke kommet til enighet med interessentene i selskapet om en restruktureringsplan. Retten holdt i dag en høring for å behandle en konkursbegjæring, noe Recreate ikke motsa seg. Dermed er det startet en konkursbehandling av selskapet.

– Ikke mulig å oppnå enighet, skriver selskapet i børsmeldingen.

Adm. direktør i selskapet Emil Eriksrød må personlig betale alle forsinkelsesgebyrer og andre rettsgebyrer som er påløpt, som ifølge Estate Nyheter nå skal være minst 260.000 kroner for hans fire selskaper.

Recreate-aksjen har vært et sorgens kapittel på børs siden noteringen i juni 2021. Noteringskursen var rett over 38 kroner. Aksjen har siden den gang falt 98,2 prosent til 67,5 øre på Oslo Børs, før dagens handelsstans. 

Starter nytt – likt

Tirsdag ettermiddag viste en kunngjøring fra Brønnøysundregistrene at det er startet opp et nytt selskap, Zanto AS, på Eriksrøds adresse i Skien. Eriksrød er også oppført som styreleder. 

Formålet med bedriften er ifølge meldingen til Brønnøysundregistrene «å investere i, eie, forvalte og selge andeler i andre selskaper og eiendommer, økonomisk rådgivning og forvaltning, samt andre aktiviteter i tilknytning til dette».

Trøbbel bygd seg opp

For en uke siden hadde Finansavisen denne saken om at hovedaksjonæren i Recreate ennå ikke har levert 2022-regnskapet. Nå har Emil Eriksrøds private Rising-selskaper noen få dager på seg for å unngå tvangsoppløsning.

Midt i mars kom det også melding om at Eriksrød og Recreate har mottatt varsel om en konkursbegjæring fra Norion Bank.

På privaten sper Eriksrød på inntekten med utleie av en luksuriøs bolig i Spania til 250.000 kroner i uken.