<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meta leverer over skyhøye forventinger

Meta leverte en omsetning på 36,46 milliarder dollar i fjerde kvartal. Resultatet ble på 4,71 dollar per aksje. 

Publisert 24. apr. 2024 kl. 22.11
Oppdatert 24. apr. 2024 klokken 22.41

Saken oppdateres.

Etter Wall Street stengte slapp Facebook-eier Meta med kvartalstall. Aksjen falt kraftig Meta grunnet skuffende guiding. Selskapet sa at de forventer inntekter i andre kvartal mellom 36,5 milliarder og 39 milliarder dollar. Dette var under analytikerene sine estimater. 

Analytikere forventet at Meta vil rapportere en økning på 26 prosent i omsetningen fra 28,65 milliarder dollar for et år siden. 

Da markedet stengte rapporterte selskapet følgende: 

  • Omsetning: 36,46 milliarder
  • Inntjening per aksje: 4,71 dollar

Videre var det ventet at at det ville være 2,12 milliarder daglige aktive brukere og en gjennomsnittlig inntekt på 11,75 dollar per bruker. Selskapet rapporterer ikke lenger daglige aktive brukere, men skriver i stedet om "daglige aktive personer i familien". Dette tallet var på 3,24 milliarder for mars 2024, en økning på 7 prosent fra året før.

Selskapet har hatt et utrolig godt år på børs. Administrerende direktør har blitt Mark Zuckerberg populær blant investorer etter å ha sagt at han vil vektlegge effektivitet. Antall ansatte gikk ned med 10 prosent i første kvartal sammenlignet med året før, til 69 329. På selskapets siste kvartalsrapport i februar sa finansdirektør Susan Li at Meta har investert i AI-modeller som nøyaktig kan forutsi relevante annonser for brukere, samt verktøy som automatiserer annonseproduksjonsprosessen, skriver CNBC.