<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brusgigant slo forventningene

Coca-Cola fikk volumnedgang i Nord-Amerika, men klarte likevel å slå forventningene. 

Publisert 13. feb. 2024 kl. 15.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 228 ord
DYRERE: Coca-Cola fikk en salgsnedgang i Nord-Amerika, men kompenserte med økte priser.  Foto: Bloomberg

Coca-Cola la tirsdag frem kvartalsresultatene for fjerde kvartal, og kunne vise til en omsetning som overgikk forventningene ettersom økte priser kompenserte for en volumnedgang i Nord-Amerika, skriver CNBC. 

Selskapet fikk et overskudd pr. aksje på 49 cent, som var spot on på analytikernes forventninger, ifølge LSEG (tidligere Refinitiv). Mens omsetningen i fjerde kvartal kom på 10,85 milliarder dollar, som var mer enn de forventede 10,68 milliardene som var ventet. 

Til sammenligning fikk Coca-Cola et overskudd pr. aksje på 45 cent i samme periode i 2022, mens da kom omsetningen på 10,13 milliarder dollar. 

Får hele året ble resultatet 2,69 dollar pr. aksje mot 2,48 dollar pr. aksje i 2022. Mens inntektene økte fra 43 milliarder dollar i 2022 til 45,75 milliarder. 

Mindre volum

Salgsvolumet for brusgiganten falt derimot i Nord-Amerika med 1 prosent, ettersom etterspørselen etter vann, sportsdrikker, kaffe og te gikk ned. Det er likevel ikke krise i hovedkvarteret i Atalanta, ettersom erkerivalen PepsiCos volum falt 6 prosent i samme området. 

For 2024 forventer Coca-Cola en organisk vekst i omsetningen på mellom 6 og 7 prosent, og en økning i sammenlignbar fortjeneste pr. aksje på mellom 4 og 5 prosent.

I tillegg forventer selskapet å generere en fri kontantstrøm på omtrent 9,2 milliarder dollar gjennom fra driften på omtrent 11,4 milliarder, minus kapitalutgifter på rundt 2,2 milliarder dollar. Dette inkluderer imidlertid ikke eventuelle betalinger knyttet til pågående skattetvister med det amerikanske ligningsvesenet.