<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tok markedet på sengen – belønnes med børshopp

Adidas har overrasket med en sniktitt inn i tredjekvartalstallene og en oppjustert guiding for hele 2023.

Publisert 18. okt. 2023 kl. 13.50
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 350 ord
OVERGANGSÅR: Adidas' toppsjef, norske Bjørn Gulden, varslet tidligere i år at 2023 blir «et overgangsår for å legge grunnlaget for 2024 og 2025». Foto: NTB

Sportsutstyrsgiganten Adidas overrasket markedene med foreløpige tredjekvartalstall og en oppjustert guiding tirsdag kveld, og belønnes med kursbyks på Frankfurt-børsen onsdag.

Selskapet venter nå et driftsunderskudd på rundt 100 millioner euro i år, mens den forrige forventningen var et underskudd på 450 millioner euro. Tidligere har Adidas spådd et driftsunderskudd på hele 700 millioner euro.

«Samtidig som selskapets resultater i kvartalet igjen ble positivt påvirket av salget av deler av den gjenværende Yeezy-lagerbeholdningen, utviklet også den underliggende Adidas-virksomheten seg bedre enn ventet,» heter det i Adidas' oppdatering.

Brudd med Kanye West

Adidas har dermed oppjustert forventningene for andre gang i år, ettersom salget av lagerbeholdningen av Yeezy-sko har løftet inntektene, ifølge Reuters.

Det var for ett år siden at Adidas avsluttet Yeezy-samarbeidet med artisten Kanye West, som nå går under navnet Ye, etter at West hadde kommet med en rekke hatefulle og støtende ytringer.

Tidligere i år ble det kjent at Adidas ville selge unna restlageret av Yeezy-varer, til en estimert verdi på 1,3 milliarder dollar – der en betydelig del av inntektene ville bli donert til veldedige organisasjoner som arbeider for å bekjempe diskriminering og hatefulle ytringer.

Reduserte tap

De potensielle avskrivningene knyttet til Yeezy-restlageret anslås nå til rundt 300 millioner euro, mot tidligere 400 millioner euro. Adidas venter imidlertid fortsatt 200 millioner euro i engangskostnader relatert til en strategisk gjennomgang.

Det underliggende driftsresultatet i år ventes nå til 100 millioner euro i pluss, mens Adidas tidligere ventet å gå i breakeven.

I tredje kvartal venter Adidas å rapportere om en valutanøytral omsetningsvekst på 1 prosent, mens det i euro ventes en salgsnedgang på 6 prosent til 5,99 milliarder euro. Bruttofortjenesten anslås å ha økt med 0,2 prosentpoeng fra tredje kvartal i fjor, til 49,3 prosent. Driftsresultatet og driftsmarginen ventes til henholdsvis 409 millioner euro og 6,8 prosent, mot henholdsvis 564 millioner euro og 8,8 prosent i tredje kvartal i fjor.

Adidas-aksjen er onsdag ettermiddag opp rundt 4 prosent i Frankfurt-handelen. Aksjen er dermed opp rundt 40 prosent så langt i år, og opp rundt 50 prosent det seneste året.