<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stenger enda flere butikker – 150 mister jobben

– Tung beskjed, men nødvendig skritt, sier Plantasjen-sjefen om de nye kuttene.

Publisert 26. sep.
Oppdatert 26. sep.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
Article lead
lead
PLANTENEDSKJÆRING: Plantasjen har allerede varslet norske nedleggelser og kutt. Nå blir det flere kutt også i Sverige. Foto: NTB
PLANTENEDSKJÆRING: Plantasjen har allerede varslet norske nedleggelser og kutt. Nå blir det flere kutt også i Sverige. Foto: NTB

Plantasjen stenger fem butikker og kutter rundt 150 stillinger i sentrale funksjoner i Sverige, fremgår det av en pressemelding. I Sverige går den Ratos-eide kjeden under navnet Plantagen.

De nye kuttene som nå varsles, er en del av en rekonstruksjonsprosess i plante- og hagesenterkjeden. De inkluderer også at et kontor i Frösundavik legges ned.

«Butikkstengningene og nedskjæringene er nødvendige for å sikre en langsiktig, finansielt levedyktig virksomhet. Plantagen Sverige kommer fortsatt til å ha et sterkt butikknettverk i hele landet,» heter det.

– Dette er en tung beskjed for de dyktige medarbeiderne som rammes av butikknedleggelsene og nedskjæringene. Samtidig er dette et nødvendig skritt for å sikre Plantagens fremtid i Sverige, sier konsernsjef Jesper Lien.

Kutter i Norge også

Tidligere i september meldte Plantasjen at kjeden legger ned 14 av 69 butikker i Norge i forbindelse med rekonstruksjonen. Det ble også varslet at inntil 250 stillinger skal kuttes i Norge innen årsslutt, samt kutt av enkelte sentrale funksjoner ved kontorene på Kongsvinger og Skedsmo.

Plantasjens innkjøps- og logistikkselskaper skal ikke være omfattet av rekonstruksjonsprosessen, og de vil fortsette å operere som normalt.

I slutten av august meldte Plantasjen om en restrukturering som skulle omfatte butikknettverket, inkludert leieavtaler, og visse sentrale funksjoner i Norge, Sverige og Finland.

Plantasjen gikk på en kjempesmell i fjor etter å ha måtte gi store rabatter for å bli kvitt varelagre, og 2023 endte med et tap på over en halv milliard kroner.