<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Langt svakere enn ventet fra Yara

Yara fikk en EBITDA før engangsposter på 396 millioner dollar i tredje kvartal. På forhånd var det ventet 630 millioner dollar.

Publisert 20. okt. 2023 kl. 08.02
Oppdatert 20. okt. 2023 klokken 08.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 143 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Svein Tore Holsether i Yara. Foto: Reuters

 

Saken oppdateres 

– Resultatet for tredje kvartal ble negativt påvirket av sterk prisnedgang, sammenlignet med samme tid i fjor, noe som presser marginene for hele bransjen. Selv om de underliggende etterspørselsdriverne for bransjen er positive, påvirkes nitrogenmarkedene av den geopolitiske situasjonen og volatilitet i råvaremarkedet, sier konsernsjef Svein Tore Holsether i Yara.

Gjødselprodusenten leverte et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA), og engangsposter, på 396 millioner dollar i tredje kvartal. Ifølge estimater selskapet selv har hentet inn, var det ventet en EBITDA på 630 millioner dollar.

I samme kvarta i fjor endte EBITDA på 1.001 millioner dollar.

– Krig, geopolitisk ustabilitet og klimakrisen har stor påvirkning på verdens matsikkerhet. Det er derfor viktigere enn noen gang å verne om Europas strategiske autonomi innen mat og gjødsel, samtidig som vi akselerer det grønne skiftet så vi kan avkarbonisere europeisk landbruk og industri, sier Holsether.