<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ferd inn i børskandidat

Johan H. Andresens Ferd kjøper 25 prosent av havteknologiselskapet General Oceans. 

Publisert 20. des. 2023 kl. 12.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 298 ord
Johan H. Andresen Foto: Oda Hveem

Etter flere oppkjøp de senere årene, er det nå General Oceans som får en ny eier etter at Ferd kjøper 25 prosent av selskapet. 

FORNØYD: Atle Lohrmann, adm. direktør i General Oceans. Foto: General Oceans

– Med Ferd som strategisk eier får vi tilført både kapital til ytterligere oppkjøp og kunnskap til å videreutvikle selskapene vi eier. Havteknologi er i god vekst. Det er også en fragmentert industri som trenger konsolidering, noe General Oceans skal fortsette å bidra til, sier Atle Lohrmann, gründer og adm. direktør i General Oceans.

Med på avtalen vil Ferd få være representert i General Oceans styre, blant annet gjennom Torfinn Kildal som har bakgrunn fra Kongsberg Maritime og internasjonal industri.

Ferds investering i General Oceans skjer gjennom en rettet emisjon på totalt 230 millioner kroner. I tillegg kjøper Ferd aksjer fra en rekke mindre aksjonærer.

Ferd vil opp til 34 prosent

Totalt vil Ferd eie 25 prosent av General Oceans, men etter planen vil dette øke til 34 prosent etter hvert. Atle Lohrmann vil fortsatt kontrollere 56 prosent av General Oceans-aksjene etter transaksjonen, etter å ha sittet på rundt 65 prosent av aksjene i forkant. 

– General Oceans forvalter teknologi som hjelper oss å forstå og ta vare på verdens hav. Investeringen passer derfor svært godt inn i vår portefølje. Vi gleder oss til å være med å bygge videre på de sterke posisjonene General Oceans allerede har innen havteknologi globalt, sier Gustav Martinsen hos Ferd Capital.

General Oceans hadde en omsetning på 641 millioner kroner i 2022, opp fra 364 millioner i 2021. På bunnlinjen ble det liggende igjen 84 millioner kroner i fjor. 

Selskapet har også planer om en børsnotering, og i fjor vinter sa Lohrmann at det ville skje i løpet av to år. Men i sommer ble imidlertid planen utsatt til tidlig i 2026.