<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Resultatfall for Orkla

Porteføljeselskapene styrket seg, men svakere kraftpriser trakk konsernets resultat ned. 

Publisert 8. feb. 2024 kl. 07.03
Oppdatert 8. feb. 2024 klokken 07.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
LEGGER FREM TALL: Konsernsjef Nils K. Selte i Orkla ser bedring i markedene, og melder om at flere av konsernets selskaper hadde volumvekst på slutten av fjoråret. FOTO: Thomas Bjørnflaten

Orklas omsetning økte i fjerde kvartal med 10 prosent til 17,7 milliarder kroner. Det viser kvartalsrapporten, som ble lagt frem torsdag morgen. 

Porteføljeselskapene hadde en resultatfremgang. Det justerte driftsresultatet økte med 17 prosent til 1,6 milliarder kroner. 

- Jeg er fornøyd med at de fleste porteføljeselskapene rapporterer om organisk vekst, høyere driftsresultat og økt kontantstrøm fra driften. Det er tegn til bedring i våre markeder og flere av selskapene opplevde volumvekst i 4. kvartal, sier konsernsjef Nils K. Selte i Orkla i en børsmelding. 

Lavere innkjøpspriser

 Flere av selskapene har ifølge Selte hatt en svakere vekst i innkjøpskostnadene mot slutten av året. Konsernsjefen sier det er tegn til at den positive utviklingen fortsetter i første halvår av 2024.

Konsernets resultat viste imidlertid en nedgang, noe som skyldes vesentlig lavere kraftpriser.  Det justerte driftsresultatet i Hydro Powers ble redusert fra 631 millioner kroner til 183 millioner kroner.

For året som helhet omsatte Orkla for 67,8 milliarder kroner. Det tilsvarer en vekst på 16 prosent. Konsernets Orklas resultat før skatt endte på 7,0 milliarder kroner, ned 5 prosent fra 2022.

Dobler utbyttet

Orklas styre foreslår et utbytte på 6 kroner per aksje. Det er 3 kroner utover det ordinære utbyttet, og tilsvarer et samlet utbytte på 6 milliarder kroner. 

Økningen knyttes til forventet større utbytte fra Jotun og oppgjør fra partnerskapsavtalen med Rhône. Orkla solgte 40 prosent av Orkla Food Ingrediens til PE-selskapet i fjor høst.