<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kaprer en av Norges beste eiendomsadvokater

Den kjente eiendomsadvokaten Stig L. Bech forlater Wiersholm og sjekker inn hos Haavind.

Publisert 17. apr. 2024 kl. 09.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 342 ord
FJERDE ADVOKATKONTOR: Siden 1993 har advokat Stig L. Bech jobbet for Wikborg Rein, BAHR, Wiersholm og nå Haavind fra 1. juni i år. Foto: Iván Kverme

58 år gamle Stig Lorentz Bech har de siste to tiårene vært ansett som en av advokatbransjens aller dyktigste advokater innenfor fast eiendom, og representerer en rekke kjente eiendomsbesittere og utviklere.

I 2021 gikk han til Wiersholm etter å ha vært konsernsjef i Solon Eiendom i to år. 

Før det var han 21 år i BAHR og fem år i Wikborg Rein. Han var ferdig utdannet fra Universitetet i Oslo i 1988.

Går til Haavind

Fra 1. juni blir han partner i Haavind.

– Stig er en av de aller mest erfarne advokatene i vår bransje, og har et unikt nettverk som også passer godt med bredden i vår eiendomssatsning. Han vil være et verdifullt tilskudd for både vår avdeling og for firmaet som helhet, sier partner Herman Roksund som leder avdelingen for eiendomstransaksjoner i Haavind.

Firmaet er ansett blant ett av de beste advokatfirmaene innenfor fast eiendom i Kapital Jus' årlige Advokatundersøkelse.

Den samme undersøkelsen har Bech vunnet flere år på rad, frem til 2018, samt at han er helt i det øvre sjiktet i internasjonale kåringer.

Kjemper for forenkling

Bech jobber mye med eiendomstransaksjoner, juridisk avtaleverk og løsninger knyttet til finansiering og restrukturering av eiendomsporteføljer og eiendomsutvikling.

Han er også en mye brukt foredragsholder, sist på Finansavisens Eiendomskonferanse i desember i fjor.

Foruten å være advokat, er Bech også en sterk pådriver for å standardisere avtaleverk i eiendomsbransjen, der det er mulig. 

Han har satt sitt preg på dette ved å være med å utarbeide bransjestandarder for salgskontrakter, leieavtaler og mandatavtaler knyttet til finansiering av blant annet transaksjoner.

Han har også vært med å skrive flere kommentarutgaver, blant annet til Lov om husleieavtaler.

Styregrossist

Opp gjennom årene har Bech også vært et yndet styremedlem for eiendomsselskaper. 

Han sitter i dag i styret til Mustad Eiendom, Fritzøe Eiendom, hvor Michael Stang Treschows eiendommer er samlet, The Flying Elephant, som forvalter Asmund Haares eiendommer.

Han er også styreleder i Norsk Eiendom, som er en bransjeforening som er et talerør og lobbyist for over 300 norske eiendomsaktører.

Bech har også sittet i styret til offentlig eide eiendomsselskaper som Oslo kommunes Boligbygg og Omsorgsbygg.