<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forberedt på flere sanksjoner

Sentralbanksjefen i Russland synes den russiske økonomien har tilpasset seg sanksjonene greit, men forbereder seg på ytterligere innstramminger. 

Publisert 25. des. 2023 kl. 16.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 231 ord
SANKSJONERT: Etter Russlands uprovoserte angrep på Ukraina, har landet og president Vladimir Putin blitt satt under heftige sanksjoner fra både USA og Russland.  Foto: Bloomberg

Russlands sentralbanksjef Elvira Nabiullina sier at hun forbereder seg på en styrking av sanksjoner rettet mot landets økonomi, skriver Bloomberg. 

LANG ERFARING: Russlands sentralbanksjef Elvira Nabiullina har sittet i stillingen siden 2013. Foto: Bloomberg

Ifølge Nabiullina skjer omstruktureringen av Russlands økonomi ganske raskt ettersom bedrifter tilpasser seg sanksjonene. 

– Det er fristende å tenke at vi har vann opp til knærne etter å ha vært gjennom den første stormen, men vi må være forberedt på økt sanksjonspress, sier sentralbanksjefen under et intervju med den russiske mediehuset RBC. 

Nye EU-sanksjoner

Kommentarene til den russiske sentralbanksjefen kommer etter at det amerikanske finansdepartementet fredag kunngjorde at de ville bruke sanksjoner mot banker som legger til rette for avtaler hvor Russland skaffer seg halvledere, kulelager og annet utstyr nødvendig for krigsmaskinen sin – selv om de er uvitende om at de gjør det. I tillegg ble en 12. sanksjonspakke stemt igjennom hos EU en drøy uke før jul. 

Til tross for at Russlands invasjon av Ukraina er hovedgrunnen til sanksjonene, ble hverken krigen eller Ukraina nevnt under intervjuet, skriver Bloomberg. 

Nabiullina sier imidlertid at betalinger som krysser landegrenser fortsatt er et problem for mange bedrifter, og de har svært alvorlige utfordringer med å utvikle langsiktig finansiering. 

– Vi kan ikke si at vi har svart på alle utfordringene, sier hun, men legger til at hun likevel er ganske positiv til tviklingen av finanssektoren.