<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Antyder rentekutt

Luis de Guindos sier rentekuttet kommer «før eller senere». Markedet tipper på kutt i april.

Publisert 29. jan. 2024 kl. 10.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
ESB-TOPP: Luis de Guindos, visepresident i ESB, snakker om rentekutt. Foto: Bloomberg

Med den seneste utviklingen i inflasjonen i eurosonen kommer Den europeiske sentralbank (ESB) før eller senere til å senke styringsrenten. Det sier Luis de Guindos (64), visepresident i ESB, til den spanske radiostasjonen RNE, ifølge Reuters.

– Det finnes gode nyheter om inflasjonsutviklingen, og dette vil før eller senere bli reflektert i pengepolitikken, sier de Guindos.

ESB-toppen gir imidlertid ingen hint om når ESB kan begynne på pengepolitiske lettelser.

Derimot sier han at ESB vil senke rentene når beslutningstagerne i sentralbanken er sikre på at inflasjonsmålet på 2 prosent nås.

Duete Lagarde

De Guindos' uttalelser kommer få dager etter at Den europeiske sentralbank besluttet å holde rentene uendret. Etter ti strake rentemøter med heving, har ESB dermed sittet stille i båten tre møter på rad.

Sentralbanksjef Christine Lagarde presenterte imidlertid en uventet duete tone på pressekonferansen etter rentebeslutningen torsdag, som bidro til at sannsynligheten for et rentekutt allerede i april økte til mer enn 80 prosent.

Inflasjonen i eurosonen i desember var på 2,9 prosent. Selv om dette var høyere enn november-inflasjonen på 2,4 prosent, var det i tråd med markedets forventning.

Flash-tallene for inflasjonen i eurosonen i januar offentliggjøres førstkommende torsdag, 1. februar, klokken 11.00.