<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– For tidlig å dømme kronen nord og ned

Rente- og valutaanalytiker Remy Bilsback i Sparebanken Vest er ikke med på at den norske kronen er dømt til å være svak.

Publisert 6. feb.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 215 ord
Article lead
lead
GIR IKKE OPP KRONEN: Rente- og valutaanalytiker Remy Bilsback i Sparebanken Vest. Foto: FaTV
GIR IKKE OPP KRONEN: Rente- og valutaanalytiker Remy Bilsback i Sparebanken Vest. Foto: FaTV

Finansavisen er tirsdag tilstede med studio på Vestlandskonferansen i Bergen, og har hatt besøk av rente- og valutaanalytiker Remy Bilsback i Sparebanken Vest.

Han er ikke med på at den norske kronen er dømt til å være svak. 

– Skal vi være så frekke at vi begynner i 2015? Derfra og frem til coronakrakket lå kronen på snitt 9,50 mot euro og 8,50 mot dollar. Det var egentlig først rundt midten av 2022 at kronen ble veldig svak, sier Bilsback.

– Tidligere har kronen kommet sterkt etter svake perioder, og dette tror jeg er fullt mulig også nå. Men det må skje en del ting, og det er veldig stor usikkerhet i verden, legger han til.

Mye som skjer

Eksempelvis har optimismen etter forrige ukes Fed-møte sluknet. Renten på den amerikanske «10-åringen» er nå tilbake over nivåene før møtet, og står tirsdag ettermiddag i 4,14 prosent.

– På veldig kort sikt vet vi at det neste år skal investeres store summer offshore, og mer enn på mange år. Industrien skal fortsatt investere, og mange skip skal kontraheres. Det er ting som skjer i norsk økonomi, så bare å dømme norsk økonomi ned i forhold til at vi skal ha en veldig svak krone, synes jeg er altfor tidlig å si, fortsetter analytikeren.