<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

I mål med kuttene

TV 2 Nyheter er i mål med nedbemanningen. Én av de ansatte som har tatt sluttpakke er Fredrik Græsvik, som slutter etter 30 år i kanalen.

Publisert 14. des. 2023 kl. 13.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord
FERDIGKUTTET: TV 2, ledet av Olav T. Sandnes. Foto: NTB

Torsdag morgen ble det kjent at en av TV 2s aller mest kjente nyhetsjournalister, Fredrik Græsvik, slutter i kanalen han har jobbet i de siste 30 årene.

På et allmøte senere på dagen kunne nyhetsredaktør, Karianne Solbrække, informere de ansatte om at de nå er i mål med kuttene i nyhetsredaksjonen. Det innebærer at tolv ansatte har tatt sluttpakker eller tatt imot tilbudet om gavepensjon, skriver Kampanje.

– Jeg kan bekrefte at vi har hatt et allmøte i dag og at beskjeden der var at TV 2 Nyhetene er i mål med nedbemanningen, sier Karianne Solbrække til Kampanje.

I alt måtte nyhetene i TV 2 slanke staben med 21 årsverk, hvilket ifølge Solbrække innebar at 12 stykker ble overtallige. Resten av kuttene hentes fra årsverk som ikke erstattet etter avganger.

Mange jern i ilden

Græsvik uttalte tidligere torsdag at han har vært i dialog med sjefene om å slutte i to år.

– Jeg har mange prosjekter på gang allerede. Jeg skriver en bok, og jeg har et podkastprosjekt. Jeg er i full jobb i det øyeblikket jeg går ut døra. Nå er jeg også friere til å holde foredrag for bedrifter og lignende. Det har allerede vært ganske mange som har tatt kontakt og booket meg til dette, sier Græsvik til TV 2.

Græsvik har siste arbeidsdag i TV 2 31. desember.

(©NTB)