<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
ISBANEKJØRING: Heftig dag på isen med BMW kan være en ypperlig gave.  Foto: Håkon Sæbø

Julegavene du kan ønske deg

Julen er rett rundt hjørnet, men hva skal man da ønske seg? Finansavisen Motor har selvfølgelig svaret.

Motor
    Publisert 1. des. 2021 kl. 09.51
    Oppdatert 3. des. 2021 klokken 14.37
    Lesetid: 6 minutter
    Artikkellengde er 1363 ord
    HUAWEI MateViewGT. Foto: Huawei

    Mer skjermtid

    Skal man først stirre inn i en skjerm i timevis, kan det være greit å ha noe moderne og komfortabelt. Huawei MateView GT 34-tommer har en oppløsning på 3440x1440 og 165 Hz oppdateringsfrekvens, som gjør denne velegnet for gaming og arbeid. Til 5.499 er dette mye skjerm for pengene, og en hyggelig bonus er at den vil friske opp hjemmekontoret. 

    Google Nest Cam. Foto: Google

    Google ser deg

    Enten du vil holde et øye med barna, hytta eller garasjen, kan Google gjøre jobben med nye nye Google Nest Cam. For 3.449 kroner fås versjonen for utvendig bruk, som leveres med flomlys og lokal lagring i tilfelle strømbrudd eller tap av nettverk. Et mindre kamera til innendørs bruk koster 1.090 kroner og fungerer med samme app og smarthussystem. 

    Bahco øks. Foto: Bahco

    Slagkraftig type

    Riktig verktøy er alltid en fryd. Denne øksen fra Bahco koster 299 kroner og har håndtak av et glassfiberforsterket komposittmateriale. Selve hodet er av kullstål. Med sin smale profil er den ypperlig for vedhugging og leveres betryggende nok med eggbeskytter. 

    BMW Classic Men's Motorsport Jacket. Foto: BMW USA

    Vel kledd

    Klubbcaps er kult. Men toppes av en jakke som viser tilhørighet, uten å være harry. Det har BMW greid å lage selv. Denne retroutgaven tar inspirasjon fra gamle varianter fra det tyske merkets motorsportavdeling. Holder deg varm om varmeapparatet ikke funker i veteranbilen. Koster omtrent 3.500 kroner.

    Breitling Chronomat Super Chronomat B01. Foto: Breitling

    På tid

    Breitling Chronomat Super Chronomat B01 er ny for året, og har fiffet opp sveitsernes velkjente kronografdesign, med litt ekstra retroinspirasjon fra 80- og 90-tallet. Urkassen måler 44 mm i diameter, så denne passer best de som liker store klokker. Kommer på både gummirem og lenke. Pris? 88.250 kroner.

    IWC Pilot’s Watch Mark XVIII. Foto: IWC

    I luften

    En klassisk pilotklokke i stål slår aldri feil. IWC er mestere på dette området. Mark XVIII har en distinkt, hvit urskive. Og urkassen måler kun 36 mm, hvilket betyr at den også glir nokså lett under mansjetten. Dette er en klassiker, med automatisk opptrekk. Prisen er 51.800 kroner.

    Seiko Prospex Automatic 44mm (SRPE89K1). Foto: Seiko

    I vannet

    En dykkerklokke er en sikker vinner, som kan brukes til tilnærmet alt. Om det så skulle være å time en Grandiosa eller sjekke tiden mens du plasker i bassenget. Seiko har mange rimelige utgaver i denne kategorien. SRP-modellene er tidløse og tilgjengelige. Og de kommer i et utall forskjellige fargevarianter. SRPE89K1, med blå urskive, er et sikkert valg. Vannresistent ned til 200 meter. Prisen er 5.500 kroner.

    Matt Hraneks «A man and his car». Foto: Forlaget

    I bokhyllen

    Forfatteren bak boken «A man and his watch» fortsetter letingen etter gode historier. Nå har Matt Hranek tatt konseptet til biler. Den nye boken «A man and his car» viser fete biler og gode historier, som knytter bånd mellom eier og kjøretøy. Faller med sikkerhet i smak hos bilentusiasten. 393 kroner hos mange norske bokhandlere. Det finnes også et tilhørende puslespill (med en gammel Land Rover), om du skulle være lysten på det.

    Red Wing Moc Toe Boots. Foto: Red Wing Shoes

    Garasjesko

    Skikkelige arbeidssko som funker like bra under bilen i garasjen som på kafe på løkka. Red Wings klassiske Moc Toe Boots er laget i USA, med masse historie og pondus. Hardføre og solide. Men kvalitet koster. 3.200 kroner, for å være helt nøyaktig. Finnes i alle størrelser. 

    Onitsuka Tiger GSM. Foto: Asics

    Kjøresko

    Du trenger ikke kjøreskoene til Schumacher for å kjøre fort og smidig. De funker sikkert topp inne i bilen, men ser nokså rare ut på byen. Et par tidløse sneakers gjør susen. Uansett om du er 14 eller 44. Slik som disse fra Asics. 1.000 kroner. 

    Ctek CS One. Foto: Ctek

    Lad opp batteriene i julen

    En perfekt julegave til den aktive person som «har alt», er denne laderen fra svenske Ctek. Selskapet ble stiftet i Dalarna i Sverige for mer er enn 30 år siden og har således lang fartstid med batteriladere. Enten det er en bil, motorsykkel eller båtbatteri som skal lades, vil denne gjøre jobben. Modellen CS One gjenkjenner automatisk batteritypen som kobles på og tilpasser ladeprogrammet. Det gjør laderen svært enkel å bruke. Ctek CS One koster 2.995 kroner og 

    Boken «Bilen i Norge 125 år» av Ivar Engerud. Foto: Håkon Sæbø

    Norsk bilhistorie

    Boken «Bilen i Norge 125 år» handler om nettopp det. Her kan mottakeren dykke ned i norske klassikere og eierne bak, kongehusets biler og bilutstillinger. Boken på godt over 400 sider er tung og substansiell, og har artig nok også et eget kapittel om bilene vi nordmenn mistet. «Bilen i Norge 125 år» er en spennende og innsiktsfull bok skrevet av Ivar Engerud, som i mang år har bidratt med saker til Finansavisen Motor.  «Bilen i Norge 125 år» koster 500 kroner og kan bestilles hos Ivar Engerud Media.

    Bentley toalettmappe. Foto: Bentley

    Luksus fra Bentley

    Bentley lager bilene sine i Crewe i England, mens skinnproduktene passende nok kommer fra Italia. Denne toalettmappen til 2.386 kroner har en klassisk fasong og subtilt innstanset Bentley-logo. Perfekt for den raske person som vil reise stilsikkert. Denne og andre Bentley-produkter kjøpes hos Norges eneste autoriserte Bentley-forhandler, Bentley Oslo (som snedig nok ligger i Asker). 

    Devialet Phantom I. Foto: Devialet

    Lyd til stuen

    God lyd blir alltid satt pris på. Med alien-aktig design skiller denne trådløse aktive høyttaleren fra franske Devialet seg ut. Den får spesielt skryt for sin dype bass. Koster 32.990 kroner. Det holder men én, men skal du koke opp et heseblesende hifi-anlegg ser det fetest ut med to. 

    Platespiller fra Denon. Foto: Denon

    Børst støv av LP-platene 

    Det er noe spesielt med vinylplater. Denon DP-400 har innebygget RIAA-forsterker og kommer med pickup installert. Klar til å snurre din gamle voks, uansett om det er Beatles, Bieber eller B.B. King. Koster 5.698 kroner. 

    Rimowa Classic Cabin. Foto: Rimowa

    Reise igjen

    På tide å fiffe opp bagasjen? Klar for jobbreise eller juleferie? Rimowa Classic Cabin er en klassiker – luksus på reisen til den nette sum av 9.500 kroner. Passer uansett om du flyr Airbus a380, Learjet 60 eller Bentley Flying Spur. 

    Wilfa Svart Presisjon. Foto: Wilfa

    Ettertraktet kaffe

    En god kaffetrakter forlenger livet. Spesielt om den er utviklet i samarbeid med kaffelegenden Tim Wendelboe, som denne fra Wilfa. Modellen Svart Presisjon koster omtrent 3.000 kroner. Husk å kjøpe noen digge kaffebønner også. 

    Fisher Space Pen i krom. Foto: Fisher Space Pen Co

    Kulepenn for månen og garasjen

    Om du hadde vært astronaut ville dette vært pennen du dro til månen med. Du har kanskje sett den i Seinfeld, og alt du hørte var riktig. Fisher Space Pen ble godkjent av NASA, og kan skrive både under vann, i kulden og opp-ned. Prisen er 329 kroner. 

    Boken «Porsche Unseen: Design Studies». Foto: Delius Klasing

    Ukjent Porsche

    Forfatter Stefan Bogner fikk innblikk i noe av Porsches aller helligste. Det resulterte i boken «Porsche Unseen: Design Studies», som viser en rekke tidligere ukjente konseptbiler og prototyper tegnet mellom 2005 og 2019. Burde falle i smak hos både Porsche- og designentusiasten. 660 kroner. 

    Ledlenser P7 450lm. Foto: Ledlenser

    «Let there be light»

    Enten man skal inspisere bruktbil, fikse en død motor langs veien i kveldsmørket eller bare lyse opp hverdagen er det alltid nyttig å ha en god lommelykt. Ledlenser P7 koster omtrent 800 kroner og byr på 450 lumen i en solid konstruksjon. 

    FULL FART PÅ ISEN: BMW M Town heter opplegget der deltakerne får boltre seg i BMWs toppmodeller på Golsfjellet. Her fra da arrangementet ble avholdt før pandemien. Foto: Håkon Sæbø

    En fartsfylt julegave

    Rudskogen Motorsenter og BMW arrangerer isbanekjøring på Golsfjellet i begynnelsen av 2022. For 9.550 kroner er det inkludert kjøring på isen med forskjellige øvelser i tillegg til å sitte på med profesjonell sjåfør. Prisen inkluderer både overnatting, mat og drikke i tillegg til selve arrangementet, men best av alt er at bilene som stilles til disposisjon er BMWs heftigste, nemlig modellene fra M Performance- og M-avdelingen. 

    Motor