Under pandemien skøyt antallet apper ansatte bruker voldsom fart. Nå tyder det på at de har gjort ansattes arbeidsdag blir mindre produktiv, ifølge en ny undersøkelse.
Da pandemien slo inn ble kommunikasjons- og samarbeidsprogrammer kritiske for selskaper, og nye ansatte fikk opplæring på apper som Slack, Teams eller Zoom, ifølge Bloomberg.
I fjor implementerte selskaper i snitt 89 nye apper, opp fra 58 i 2015, ifølge skyprogramvareselskapet Okta. Flere av disse appene er duplikater som ikke tilfører noe ny verdi.
Tar hele dagen
En ny studie som undersøkte 20 team på tvers av tre store Fortune 500-selskaper, fant at arbeiderne i snitt byttet mellom apper og nettsteder 1.200 ganger daglig.
– Vi bytter mellom forskjellige applikasjoner hele dagen lang, sier Rohan Narayana Murty, grunnlegger og teknologisjef i Soroco, som utførte undersøkelsen.
65 prosent av byttene varte kun i 11 sekunder, før man igjen byttet til en ny app eller nettside.
Den hurtige vekslingen fører til at den ansatte blir distraksjon og må fokusere på nytt. Dette ødelegger igjen for konsentrasjonsevnen, ifølge studien.
Ansatte brukte i underkant av fire timer i uken, omtrent hele fem arbeidsuker av året, eller 9 prosent av sin årlige arbeidstid på å veksle mellom applikasjoner.
– I bunn og grunn er hvordan vi jobber i seg selv en distraksjon, sier Murty.
For de fleste ansatte er antall bytter nødvendig for å få utført arbeidet. De fleste bedriftsapplikasjoner er ikke koblet til hverandre, noe som betyr at man må bruke flere programmer for å utføre en arbeidsoppgave.
«I en tid med høy slitasje er det viktig for ledere å prioritere å forbedre ansattes opplevelse like mye som de er opptatt av vekst, kundeopplevelse og fortjeneste», konkluderer derfor forskerne.