<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Har hjemsøkt banker i lang tid

Storeier BlackRock mener Credit Suisse er et speilbilde på problemene i europeisk banksektor. Nå gjelder det å få investorene på kroken.

Publisert 18. okt. 2022 kl. 11.07
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 303 ord
CREDIT SUISSE-EIER: BlackRock, her representert ved styrets nestleder Philipp Hildebrand. Foto: Bloomberg

Skandalerammede Credit Suisse trenger flere milliarder sveitserfranc for å gjennomføre en omorganisering. Goldman Sachs og Jefferies har anslått kapitalbehovet til 8-9 milliarder sveitserfranc.

Noe av dette skal hentes fra salg av eksempelvis verdipapirvirksomheten SPG (securitized products group). Credit Suisse forbereder ifølge Bloomberg en plan som skal presenteres for investorer i neste uke. Sentral i planen er trolig investeringsbanken, som i fjor gikk på massive tap i Archegos Capital Management. Denne ventes å bli delt opp i tre.

– Vil du trekke til deg investorer, må du ha den rette forretningsmodellen. Gjennomgangen som skjer nå handler, slik jeg ser det, om klarhet. Dette er hva som har hjemsøkt den europeiske banksektoren i ganske lang tid, sier nestleder i BlackRock-styret Philipp Hildebrand i et intervju med Bloomberg TV.

– Attraktiv inngang

BlackRock er blant Credit Suisses største aksjonærer, ved siden av Harris Associates og Midtøsten-investorer som Qatar Investment Authority og Saudi-Arabias Olayan Group.

– Credit Suisse er fortsatt i de fleste indekser, og derfor er mange våre kunder ennå investert. Jeg vil også si jeg er sikker på at mange føler nå er et attraktivt nivå å komme inn igjen på, svarte Hildebrand på nyhetsbyråets spørsmål om verdens største kapitalforvalter fremdeles er investert i den sveitsiske banken.

Nestlederen vil ikke spekulere før neste ukes presentasjon, og derfor ikke si noe til Bloomberg om Blackrock vurderer å kjøpe Credit Suisses amerikanske fondsforvaltning – som også vurderes solgt.

Sveitsisk presse lanserte for to år siden Hildebrand som en av kandidatene til å ta over som styreleder for Credit Suisse etter Urs Röhner. For over ti år siden, da han var sveitsisk sentralbanksjef, ble Hildebrand sitert på at fremtiden for Sveits som finanssentrum lå i formuesforvaltning og ikke investeringsbankvirksomhet.