<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla-hype utsatt – igjen

Kundene som har betalt 100 dollar bare for å få lov til å reservere Teslas Cybertruck ser ut til å måtte vente ytterligere et år på bilen sin.

Publisert 1. nov. 2022 kl. 11.03
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 423 ord
ETTERLENGTET: Teslas Cybertruck. Foto: Bloomberg

Tesla sikter nå mot masseproduksjon av sin etterlengtede Cybertruck i slutten av 2023, opplyser kilder med kjennskap til planene til Reuters.

Dette vil i så fall være to år senere enn hva Tesla-sjef Elon Musk selv tidfestet produksjonsstarten til da han lanserte pickupen i 2019 . Selskapet har allerede annonsert tre utsettelser; først fra sent 2021 til sent 2022, så til tidlig 2023 og deretter til medio 2023. Komponentmangel har vært blant årsakene.

På en telefonkonferanse med analytikere så sent som i oktober varslet Tesla og Musk at Austin-fabrikken ble klargjort for «tidlig produksjon» rundt midten av neste år.

En nøkkel for vekst

Produksjonsstart sent i 2023 vil i så fall bety at elbilprodusenten ikke vil bokføre Cybertruck-inntekter for et helt kvartal før tidlig i 2024. Og de anslått hundretusener av potensielle kjøpere som har betalt 100 dollar for å reservere en Cybertruck må vente i ytterligere et år før de mottar sin utgave av den kanskje mest «hypede» elbilen noensinne. 

Bilen blir også ansett som en nøkkel for Teslas videre vekst.

Tesla har ifølge nyhetsbyrået til gode å annonsere endelig prising av sin Cybertruck. En pris under 40.000 dollar ble forespeilet i 2019, men siden den gang har nybilprisene skutt i været og selskapet selv har også hevet prisene for de fleste av sine modeller. Den Elon Musk-dominerte elbilprodusenten har heller ikke vist frem produksjonsversjonen av bilen, og ikke spesifisert hvordan det blir med batterileveransene.

Stanset bestillinger

I mai sluttet Tesla å ta nye bestillinger for Cybertruck utenfor Nord-Amerika, og Musk viste til at selskapet hadde fått så mange bestillinger at det ville ta tre år fra produksjonsstart å levere alle bilene.

Lanseringen av Cybertruck vil ifølge Reuters ta Tesla inn i et av de mest lønnsomme segmentene i det amerikanske markedet, som en konkurrent til elektriske pickuper fra Ford og Rivian Automotive. De to sistnevnte har begge lansert modeller, dog fortsatt i et begrenset antall.

Tesla har så langt klart å selge hver eneste bil produsert, men analytikere har advart mot at en svakere verdensøkonomi snart vil begynne å tynge salget. Musk selv har uttalt at den amerikanske resesjonen «trolig vil vare frem til våren 2024», etter at Cybertruck-produksjonen kanskje (?) har kommet i gang.