<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjepraten: – Et signifikant løft for Uber

Noreco-aksjen faller kraftig som eneste oljeaksje, mens SAS-aksjen rører seg lite etter nye tall. Mer om det og noen interessante kvartalsnyheter fra USA blir det mer om i dagens aksjeprat.

Publisert 3. aug. 2022 kl. 15.13
Oppdatert 3. aug. 2022 klokken 16.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord

  NOR  

Gjenåpningen av det oppgraderte  Tyra-feltet på dansk sokkel utsettes med rundt et halvt år. Det opplyste Noreco og operatøren TotalEnergies i meldinger onsdag. 

Nyheten sendte Norweco-aksjen kraftig ned på Oslo Børs ved åpning. Selskapet selv opplyser at de forventer en ekstraregning på 120 millioner dollar, men at deres finansiering fortsatt er sikret frem til oppstarten av det som er Danmarks største gassfelt.

Overskridelsen tilsvarer snaue 1,2 milliarder kroner, men kursfallet i selskapet er større enn det. Onsdag ettermiddag er markedsverdien barbert med nesten 2,5 milliarder.

I aksjepraten ser vi også nærmere på de oppdaterte regnskapstallene som SAS slapp natt til onsdag, og som flyselskapet har oversendt den amerikanske konkursdomstolen i New York.

Når vi først er på den andre siden av atlanteren sveiper vi også innom kvartalstallene til Uber, Lyft, Paypal og andre.