<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avbryter samarbeid med GAP

Artist og rapper Kanye ønsker å avbryte samarbeidet med klesgiganten GAP. Aksjen faller 4 prosent.

Publisert 15. sep. 2022 kl. 21.15
Oppdatert 19. sep. 2022 klokken 22.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord
STOPP: Artisten Kanye West mener GAP ikke oppfylte løftene det hadde gitt. Foto: Dreamstime

Kanye Wests advokater sendte torsdag et brev til klesgiganten GAP der de informerte at West ønsket å avslutte partnerskapet. Bakgrunnen er at artisten og rapperen hevder GAP ikke har møtt forpliktelsene som ble nedskrevet i kontrakten. 

Mer spesifikt dreier det seg om at GAP ikke har solgt Wests «Yeezy»-produkter i sine fysiske butikker. Videre har GAP heller ikke åpnet butikker som var eksklusivt tiltenkt salg av Wests produkter.

Lang kontrakt

West inngikk partnerskapet med GAP i 2020. Kontrakten hadde en løpetid på ti år. Det første produktet de lanserte i juni 2021- en blå dunjakke - ble utsolgt i løpet av kun få timer. 

– West har ingen andre alternativer enn å avslutte partnerskapet. West vil nå gå raskt frem for å ta igjen tapt tid ved å åpne fysiske Yeezy-butikker, sier advokaten til West. 

GAP vil fortsatt være i stand til å selge eksisterende Yeezy-produkter før det må slutte å bruke merkenavnet når varelageret står tomt. 

Dårlige nyheter

Stemningen mellom West og klesmerket surnet tidligere denne måneden etter at West truet om å forlate samarbeidsavtalen i sosiale medier.

– Kanyes beslutning om å avslutte samarbeidet med Gap vil komme som et slag for selskapet, som hadde satt sin lit i at Kanyes magi vil hjelpe til med å revitalisere interessen for en ellers skrantende virksomhet, sa adm. direktør Neil Saunders i GlobalData.

GAP har slitt med svakere omsetning og svekkede marginer de seneste årene. Det skylder på inflasjon og utdaterte klær fra sitt Old Navy-merke. Toppsjefen for Old Navy gjorde forøvrig en sjokk-exit fra selskapet i juli. 

Nyheter
Børs