<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Britisk tommel opp til norske Wastefront

Lokale myndigheter har gitt grønt lys til Wastefronts dekkresirkuleringsanlegg i engelske Sunderland.

Publisert 2. feb. 2022 kl. 10.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
GODKJENNING I HAVN: Her Wastefront-sjef Vianney Vales (t.v.) med Graeme Miller, leder for bystyret i Sunderland. Foto: Elliot Nichol

Det norske selskapet Wastefront er nå enda ett skritt nærmere realiseringen av et resirkuleringsanlegg for dekk i Sunderland i Storbritannia.

Nå har kommestyret gitt tommel opp til prosjektet.

I januar ble det kjent at den franske ingeniørgiganten Technip Energies er valgt til å bygge anlegget, som har en prislapp på 100 millioner pund, eller rundt 1,2 milliarder kroner.

Technip Energies er allerede i gang med ingeniørarbeidene, og byggefasen skal etter planen starte opp i slutten av andre kvartal i år, med forventet produksjonsstart ved anlegget i første kvartal 2024.

Biodrivstoff og svart karbon

Wastefronts løsning omgjør brukte dekk til et flytende og et fast produkt, blant annet biodrivstoff og svart karbon.

Når Sunderland-anlegget er i full drift, vil det ha en prosesseringskapasitet på 80.000 tonn dekk pr. år, noe som til sammenligning er mer enn det samlede volumet i Norge.

Planene for resirkuleringsanlegget ble kjent i august 2020 . Siden har Wastefront også sikret en tiårig salgsavtale med Vitol, som innebærer at råvarehandelskjempen skal kjøpe alle flytende hydrokarboner fra Sunderland-anlegget.

Wastefront ble etablert av Inge Berge, Vegard Bringsjord og Christian Hvamstad tilbake i 2019.