<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gladmelding fra Quantafuel

Publisert 26. okt. 2022 kl. 08.13
Oppdatert 26. okt. 2022 klokken 08.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
Lars Rosenløv, Quantafuel Iván Kverme

QFUEL

Saken utvides.

Alle fire produksjonslinjer ved Quantafuels fabrikk i danske Skive har nå instrumenter på plass for oppvarming med «non-condensable gas» (NCG), noe som vil redusere driftskostnadene betydelig, går det frem av en børsmelding onsdag.

To av linjene kjører for tiden på høy NCG-mengde, og selskapet har etter vellykket implementering og testing de siste ukene løftet produksjonen nærmere designkapasiteten på 625 kilo pr. time – med høy prosesstabilitet. Den samme forbedringen vil bli gjort på de andre linjene.

På den tredje linjen er Quantafuel i ferd med å installere prosessforbedring for å øke oppetiden mellom nedstengninger, og planen er å teste dette i løpet av normal produksjon i november. 

På den fjerde linjen installeres nå et forbedret kontrollsystem for å sikre en smidig overgang mellom oppvarming av reaktorene med naturgass og NCG. Dette vil ifølge selskapet forbedre driftsevnen og produksjonen. Linjen ventes å være i normal produksjonsmodus fra andre halvdel av november.

Nyheter
Børs
Energi