<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gladmelding fra Quantafuel

Quantafuel har fått på plass en «betydelig» effektivisering av produksjonen, og øyner positiv kontantstrøm fra Skive før nyttår.

Publisert 26. okt. 2022 kl. 08.13
Oppdatert 26. okt. 2022 klokken 08.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
FREMSKRITT: For Quantafuel, ledet av Lars Rosenløv. Foto: Iván Kverme

QFUEL

Saken utvides.

Alle fire produksjonslinjer ved Quantafuels fabrikk i danske Skive har nå instrumenter på plass for oppvarming med «non-condensable gas» (NCG), noe som vil redusere driftskostnadene betydelig, går det frem av en børsmelding onsdag. 

To av linjene kjører for tiden på høy NCG-mengde, og selskapet har etter vellykket implementering og testing de siste ukene løftet produksjonen nærmere designkapasiteten på 625 kilo pr. time – med «høy prosesstabilitet.» Den samme forbedringen vil bli gjort på de andre linjene.

På den tredje linjen er Quantafuel i ferd med å installere prosessforbedring for å øke oppetiden mellom nedstengninger, og planen er å teste dette i løpet av normal produksjon i november. 

På den fjerde linjen installeres nå et forbedret kontrollsystem for å sikre en smidig overgang mellom oppvarming av reaktorene med naturgass og NCG. Dette vil ifølge selskapet forbedre driftsevnen og produksjonen. Linjen ventes å være i normal produksjonsmodus fra andre halvdel av november.

– Avtak-avtalen for våre produkter er forbedret og kostnadskuttprogrammet går i riktig retning. Vi opprettholder derfor vår forventning om positiv kontantstrøm fra Skive i løpet av inneværende år, sier Quantafuel-sjef Lars Rosenløv i en kommentar.

Nyheter
Børs
Energi