<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EUs energikommissær i Norge: – Vi må roe ned gassmarkedet

EU jobber fortsatt med krisegrep som kan gripe direkte inn i gassmarkedet og påvirke prisene Norge får, ifølge EUs energikommissær Kadri Simson.

Publisert 27. okt. 2022 kl. 14.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 220 ord
MØTE: EUs energikommissær Kadri Simson møtte olje- og energiminister Terje Aasland i Oslo torsdag. Foto: NTB

– Vi må finne løsninger som hjelper oss med å roe ned gassmarkedet på en måte som gjør at våre forbrukere og selskaper kan fortsette driften og ikke mister like vilkår som andre globale markedsregioner, sier Simson til NTB.

Hun er torsdag på besøk i Norge og har blant annet diskutert gassmarkedet med olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). EU ser for tiden på løsninger for å regulere gassprisene, blant annet gjennom makspris og såkalte priskorridorer. Dette kan få stor betydning for Norge, som er EUs største gassleverandør.

– For to dager siden var jeg i Luxembourg og diskuterte denne dynamiske priskorridoren med energiministrene. Ingen avgjørelser har blitt tatt ennå, men det er vår forpliktelse å roe ned markedet og unngå mulig manipulasjon, sier Simson.

Den norske regjeringen har tydelig avvist både en makspris på gass og en priskorridor. Men et flertall av EU-landene vil ha en form for makspris.

– Vi har vært veldig klare på at vi vil at løsningen skjer i et kommersielt rammeverk, og det er fortsatt vår beskjed. Men jeg tror dialog er viktig i denne vanskelige tiden, og jeg har full respekt for måten EU og medlemslandene jobber på hver dag med energikrisen, sier olje- og energiminister Terje Aasland.

Simson sier at eventuelle nye krisetiltak rettet mot gassmarkedet kan komme når som helst.

(NTB)

Nyheter
Energi