<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trer ut av ledergruppen i Oljefondet

– Petter har gjort en særdeles god jobb som direktør for aksjeinvesteringene, sier Nicolai Tangen. 

Publisert 5. mai 2022 kl. 15.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 167 ord
TRER AV: Petter Johnsen, Direktør for aksjeinvesteringer i Norges Bank Investment Management, Oljefondet. Foto: Are Haram

Petter Johnsen trer ut av ledergruppen i Norges Bank Investment Management, også kjent som Oljefondet. Han har vært en del av ledergruppen siden 2011 og var sjef for London-kontoret mellom 2013 og 2021.

Johnsen vil fortsette i Norges Bank Investment Management, men gå inn i en ny rolle hvor han blant annet vil jobbe med å styrke den aktive aksjeforvaltningen i Oslo.

– Det har vært et privilegium å få lede et så kunnskapsrikt og dyktig team. Jeg er veldig stolt av det vi har oppnådd, og det vi har levert i form av avkastning og et sterkt renommé. Nå er tiden inne for å levere stafettpinnen videre og for teamet å utvikle seg videre, sier Johnsen.

Oljefondssjef Nicolai Tangen er svært fornøyd med at Johnsen blir i Norges Bank Investment Management.

– Petter har gjort en særdeles god jobb som direktør for aksjeinvesteringene. Resultatene taler for seg, sier Nicolai Tangen.

Det er nå startet en intern rekrutteringsprosess for å finne Johnsens etterfølger.