<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Putin sitter fortsatt med makt til å sjokkere på nytt

September var en elendig måned for mange av investorene på Oslo Børs. Nå foretar analysesjef Petter Slyngstadli en opprydning i den anbefalte porteføljen til Norne Securities.

Publisert 3. okt. 2022 kl. 14.52
Oppdatert 12. okt. 2022 klokken 12.39
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 388 ord
FORVENTER TURBULENS I AKSJEMARKEDET FREMOVER: Analysesjef Petter Slyngstadli i Norne Securities. Foto: Finansavisen

  -   -   -   -   -  

«Det er et vanskelig marked», sa analysesjef Petter Slyngstadli i Norne Securities til Finansavisen i starten av september. Det fikk han rett i. 

Rødt

I løpet måneden falt den anbefalte porteføljen til Norne Securities 5,5 prosent mens hovedindeksen på Oslo Børs gikk ned hele 11,7 prosent. Best gikk det med Stolt-Nielsen som klatret to prosent mens Yara skuffet mest med et kursfall på ni prosent. Det betyr at porteføljen er ned 12 prosent hittil i år mens referanseindeksen OSEBX har falt åtte prosent.

Det er ingen tvil om at sentimentet er elendig, og Slyngstadli mener mye bør være priset inn. Han beskriver det som sannsynlig at vi får en resesjon, men det er ikke sikkert den kommer i årets fjerde kvartal.

Wild card

– Det er tøffe tider, men mye er priset inn i aksjemarkedet. Samtidig er det et stort «wild card» i den russiske administrasjonen, hvor Putin fortsatt sitter med makt til å sjokkere på nytt, sier Slyngstadli til Finansavisen.

Han forventer mye turbulens i månedene fremover, og konkluderer med at det er mer sannsynlig med en børsoppgang på 20 prosent eller et børsfall på 30 prosent, enn at aksjemarkedet forblir uendret ut året.

– Oktober er vanligvis et brukbar børsmåned, men det er klart at vi går inn i måneden med ekstrem risiko på flere felter, noe som gir et stort utfallsrom, sier analysesjefen.

Flere endringer i porteføljen

Ved inngangen til oktober gjør Norne Securities flere endringer i månedsporteføljen. Analysesjefen kvitter seg med Kitron og Equinor til fordel for Aker BP og Photocure, som har et kursmål på henholdsvis 440 kroner og 120 kroner. Mandag ettermiddag omsettes Aker BP for 326,70 kroner (+4,5 prosent) og 89,55 kroner (-1,8 prosent).

– Aker BP fremstår som rimelig priset og med en god eksponering mot potensielt høyere oljepriser i lys av et mulig stort OPEC-kutt senere i måneden. Photocure leverte gode tall for 2. kvartal i august, hvor salg og net earnings var bedre enn vi ventet. Selskapet har slitt litt med tilgang til personer og sykehus gjennom pandemien, men nå ser det ut som det letter for selskapet, sier Slyngstadli.

Favorittene til Norne Securities

 
Yara
Stolt-Nielsen
Aker BP
Photocure
SpareBank 1 Østlandet
SpareBank 1 Midt-Norge