<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har samlet inn 47 mrd. til klimafokusert infrastrukturfond

Verdens største kapitalforvalter håper å få samlet inn over 70 milliarder til en nytt infrastrukturfond som skal fokusere på lavere utslipp og digitalisering. 

    Publisert 25. okt. 2022 kl. 12.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 248 ord
    GÅR FREMOVER : BlackRock-sjef Larry Fink får kritikk fra både høyre og venstre, så noe må han gjøre riktig, slik han ser det.  Foto: Bloomberg

    I en melding tirsdag kommer det frem at BlackRock har samlet inn 4,5 milliarder dollar, drøyt 47 milliarder kroner, til et nytt fon som skal investere i infrastrukturressurser som er rettet mot klimafokuserte prosjekter.

    Investerer i fem sektorer

    Målet er å samle inn 7,5 milliarder dollar, og verdens største kapitalforvalter opplyser at både offentlige og private pensjonsfond har investert i det nye fondet som har fått navnet Global Infrastructure Fund IV, skriver Reuters. 

    Ifølge BlackRock, som forvalter nærmere 8 billioner dollar, vil det nye fondet investere i fem sektorer: Energi, lavkarbonenergi, transport og logistikk, regulert energimarked og digital infrastruktur. Planen er å utnytte den økende trenden mot avkarbonisering og digitalisering.

    Sist gang BlackRock opprettet et infrastrukturfond i 2020 ble det samlet inn 5,1 milliarder dollar.

    – Angrepet fra høyre og venstre

    BlackRock har tidligere fått kritikk fra flere hold i deres holdninger innen klima- og energispørsmål. Blant annet fra miljøbevegelsen som mener de gjør for lite med å presse frem endringer i selskaper i porteføljen deres som driver med fossilt drivstoff. Mens republikanske politikere har anklaget kapitalforvalteren for å boikotte energiaksjer, skriver Reuters.

    – Jeg blir nå angrepet likt av venstre og høyre, så jeg gjør noe riktig, håper jeg. Jeg vet ikke. Det er smertefullt, men vet du hva? Vi går fremover, sa BlackRock-sjef Larry Fink tidligere i oktober da i en kommentar til kritikken som møter kapitalforvalteren. 

    – Fakta er ikke viktig med noen undergrupper i dette landet, la han til og viste til selskapets 181 milliarder dollar som er investert i amerikanske energiselskaper.

    Nyheter
    Børs
    Finans
    Miljø