<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Søndag kveld tredobles nettsalget i flere kategorier

– Søndag kveld er da de aller fleste nordmenn handler mest på nett i flest kategorier, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Publisert 6. sep. 2022 kl. 09.11
Oppdatert 6. sep. 2022 klokken 13.54
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 290 ord
STOR VARIASJON I NETTHANDELEN: Klarna har foretatt en analyse av norsk netthandel i perioden januar til august 2022. Illustrasjonsfoto: Dreamstime.com

Mens nettsalget av bøker, film og musikk i gjennomsnitt er hele 190 prosent høyere på mandag formiddag enn ellers i uken, er salget av smykker og andre accessoirer absolutt høyeste på onsdag formiddag. Det er imidlertid søndag kveld fra klokken 21 til 22 nordmenn netthandler aller mest innenfor fleste kategorier. Det viser en stor analyse av norsk netthandel i perioden januar til august 2022 som betaling- og shoppingløsningen Klarna har foretatt. 

Høy aktivitet søndag kveld

Klarna har sett på når på døgnet nordmenn handler mest innenfor hvilke kategorier, og hvilke ukedager dette skjer på. Søndager, rundt klokken 22, er det tidspunktet i uken hvor netthandelen totalt sett er størst og det netthandles mest i løpet av uken. 

Sammenlignet med en gjennomsnittstime i resten av uken, tredobles salget av klær og sko, sport og fritid, helse og skjønnhet og hus og hage denne timen.

– Søndag kveld er da de aller fleste nordmenn handler mest på nett i flest kategorier. De eneste som så langt i år har handlet mest på et annet tidspunkt er aldersgruppene over 66 år. De handler aller mest mandag rundt klokken 13. Denne aldersgruppen skiller seg også ut i alle kategorier ved at de i langt større grad handler mer på nett på dagtid, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Lite netthandel på lørdager

Undersøkelsen viser at nordmenn netthandlet minst på lørdager. Da ble det brukt 16 prosent mindre penger enn på en gjennomsnittlig handledag så langt i 2022.

– Det er helt åpenbart at innenfor en del kategorier er det mange nordmenn som tar en tur innom nettbutikken en vanlig arbeids- eller skoledag. Samtidig er det typisk at større innkjøp gjerne gjøres på søndager – ofte etter at de har vært i en fysisk butikk og sjekket på lørdagen, sier Elvestad.

Nyheter
Børs
Handel