<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nær halverte tapene på bunnlinjen – vil fortsatt ikke guide

    Publisert 2. nov. 2022 kl. 08.09
    Oppdatert 2. nov. 2022 klokken 08.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 180 ord
    LA FREM TALL: Daniel Schneider, CEO i Photocure. Photocure

     

    SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 14.00

    Photocure fikk et resultat før skatt på -6,3 millioner kroner i tredje kvartal 2022, mot -11,4 millioner kroner i samme periode året før.

    Omsetningen ble 107 millioner kroner i kvartalet (87), mens driftsresultatet utgjorde -1,4 millioner kroner (-6,3).

    Vil ikke guide 

    Photocure vil fortsatt ikke gi finansiell guiding som følge av pandemien, ifølge selskapets kvartalsrapport onsdag.

    Til tross for en opphopet etterspørsel, har effektene fra pandemien og Karl Storzs planlagte lansering av en oppgradert versjon av blålys-systemet begrenset Photocures evne til å utvide den installerte basen av BLC-utstyr betydelig i USA siden andre kvartal 2021. Det nye Karl Storz-systemet ble lansert i USA i slutten av tredje kvartal, og Photocure forventer at dette vil akselerere i løpet av fjerde kvartal o og fremover.

    – Tyskland har stort sett hentet seg inn igjen etter covid-19, og virksomheten i våre europeiske prioriterte vekstmarkeder, som Frankrike, Storbritannia og Italia, har også snudd. Som et resultat forventer vi at veksten i Europa vil akselerere inn mot slutten av året og i 2023, sier Daniel Schneider, adm. direktør i Photocure.

    Nyheter
    Børs
    Helse