<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus venter Quantafuel-fall

Fearnley tror Quantafuel-aksjen skal falle nesten 20 prosent. 

Publisert 12. sep. 2022 kl. 10.04
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 285 ord
NEDJUSTERT: Konsernsjef Lars Rosenløv og Quantafuel. Foto: Iván Kverme

QFUEL

I en oppdatering mandag kommer det frem at Fearnley Securities nedjusterer kursmålet for Quantafuel med to kroner pr. aksje – fra tidligere 11 kroner til 9 kroner pr. aksje. Samtidig gjentar meglerhuset salgsanbefalingen. 

Ifølge TDN Direkt kommer nedjusteringen som et resultat av press på driftskostnader og økte prosjektinvesteringer. Men hvis den nåværende prosjektpipeline blir implementert, tror meglerhuset på et positivt ebitda i 2024 for Quantafuel. 

«Med rundt 150 millioner dollar i investeringer pr. prosjekt ser vi imidlertid enorme kapitalbehov fremover. Forutsatt 50-70 prosent gjeldsfinansiering og flertallet av prosjektene i et 50/50-samarbeid, anslår vi fortsatt at Quantafuel trenger å hente rundt 1,5 milliarder kroner i egenkapital innen 2025/2026,» skriver Fearnley i oppdateringen. 

Kjetil Bøhn, Quantafuel Iván Kverme

Solgte alt

Nedgraderingen fra Fearnley en drøy uke etter at tidligere Quantafuel-konsernsjef Kjetil Bøhn solgte nesten alle aksjene sine i selskapet. 

Bøhn solgte fredag 2. september vel 863.000 aksjer i Quantafuel for 12 kroner stykket, noe som ga han rett i overkant av 10 millioner kroner.

– Jeg fikk tilbud om en blokk på 850.000 aksjer og da er det mye bedre for selskapet og kursen at jeg selger i en omgang enn litt og litt over tid. Derfor tok jeg tilbudet. Hadde egentlig ingen plan om å selge så mye, men det var alt eller ingenting, så da tok jeg den, sa Bøhn til Finansavisen i forrige uke.

Så sent som i januar satt han på 2,5 millioner aksjer, men siden den gang er eksponeringen redusert kraftig – og nå er han nærmest kvitt alle aksjene sine.

Bøhn sitter igjen med 600.000 opsjoner i Quantafuel, hvorav halvparten er «in the money». Den ene halvparten kan løses inn på 6 kroner mens den andre halvparten har «strike» på 17 kroner.

Nyheter
Børs
Industri