<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fått på plass rådgiver til strategisk gjennomgang

Styret i Quantafuel har engasjert ABG Sundal Collier som rådgiver til å gjøre en strategisk gjennomgang av selskapet.

Publisert 12. okt. 2022 kl. 08.26
Oppdatert 12. okt. 2022 klokken 09.51
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 254 ord
HAR ENGASJERT RÅDGIVERE: Styret i Quantafuel har engasjert ABG Sundal Collier til å se på veien videre for selskapet. Her er konsernsjef Lars Rosenløv. Foto: Iván Kverme

QFUEL

I forbindelse med fremleggelsen av andrekvartalsrapporten i august meldte Quantafuel at ettersom selskapet nå går inn i en ny fase med utrulling av prosesseringsanlegg, ville en finansiell rådgiver bli engasjert for å evaluere og finne de beste finansieringsalternativene fremover.

Quantafuel melder onsdag morgen at ABG Sundal Collier har blitt hentet inn som rådgiver for å evaluere hvilken strategi som bør gjennomføres og finansieringsmuligheter, inkludert nye partnerskap.

Har fått henvendelser

Quantafuel påpekte også da tallene for andre kvartal ble lagt frem at flere har henvendt seg etter at selskapet fikk anlegget i den danske byen Skive opp på beina. Det har blant annet kommet henvendelser rundt Quantafuels teknologi.

I Skive er det allerede blitt investert 620 millioner kroner. Store deler av kostnadene ved fabrikken der er relatert til Quantafuels intellektuelle eiendeler.

«Milepælene vi har nådd det seneste kvartalet setter oss i førersetet og vi har sterke industrielle og finansielle partnere som ønsker å ta det neste steget med oss», skrev Quantafuel i andrekvartalsrapporten.

Inngikk partnerskap

I begynnelsen av august ble det kjent at Quantafuel, Dubal Holding og BASF har planer om å bygge et 80.000 tonn stort kjemisk resirkuleringsanlegg for plastavfall i Dubai. Quantafuel og den italienske oljeservicekjempen Saipem har også inngått en intensjonsavtale for å samarbeide om industrialisering og bygging av samme type anlegg, basert på Quantafuels teknologi.

Quantafuel

(Mill. kr) 2. kv./22 2. kv./21
Driftsinntekter 6,4 0,5
Driftsresultat −80,9 −32,0
Resultat før skatt −69,2 −9,1
Resultat etter skatt −69,8 −9,2

Nyheter
Industri