<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Canada åpner for å straffeforfølge lovbrudd på månen

Den canadiske nasjonalforsamlingen har vedtatt å endre landets straffelov for å tillate at man straffeforfølger forbrytelser som begås på månen.

Publisert 29. apr. 2022 kl. 12.38
Oppdatert 29. apr. 2022 klokken 13.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 143 ord
TILBAKE TIL MÅNEN: Mennesker skal etter planen tilbake til månen i løpet av få år, og Canada forbereder seg blant annet ved å åpne for å straffeforfølge forbrytelser som begås der. Her Artemis-raketten som Nasa håper skal frakte mennesker til vår nærmeste nabo. Foto: NTB

Fra før har Canada åpnet for straffeforfølgelse av canadiske astronauter dersom de begår forbrytelser på Den internasjonale romstasjonen (ISS). De blir behandlet på samme måte som om forbrytelsen skulle skjedd i Canada.

Lovendringen – som ble vedtatt med 181 mot 144 stemmer – skjer samtidig som antallet romturer øker. Det ventes at en canadisk astronaut skal være om bord på romoppdraget Artemis II i 2024. Dette romskipet skal fly rundt månen og er det første bemannede oppdraget til månen på over 50 år.

Senere skal det canadiske romfartsbyrået CSA delta i Lunar Gateway-prosjektet. Dette er en liten romstasjon som skal bidra til at mennesker skal sette sine bein på månen og senere på Mars i løpet av få år. Også kriminalitet som blir begått til og fra Lunar Gateway-stasjonen, kan nå bli straffeforfulgt i Canada.

(NTB)

Nyheter
Jus
Krim