<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ber om 2 års fengsel for John Carew

Økokrim har bedt om at John Carew skal straffes med 2 års fengsel for grovt skattesvik.

Publisert 26. okt. 2022 kl. 13.24
Oppdatert 26. okt. 2022 klokken 13.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord
Her John Carew under Wright Invitational på Vestfold Golfbane. NTB

Førstestatsadvokat Marianne Bender mener John Carew bør dømmes for forsettlig skattesvik. Det kommer frem da hun onsdag redegjør for påtalemyndighetens påstand i straffesaken mot den tidligere fotballproffen.

Carew er tiltalt for grov skattesvikt av Økokrim, som mener han har unndratt 5,4 millioner kroner i de seks årene mellom 2014 og 2019.

Carew har erkjent å ha utført grovt uaktsomt skattesvik de tre årene fra 2014 til 2017. Han har derimot ikke erkjent straffeskyld for å bevisst ha unndratt skatt mellom 2017 og 2019, da han hevder han har vært et offer for mangelfull rådgivning. 

Økokrim mener at Carew også skal dømmes for forsettlig skattesvik for alle seks årene, altså også for årene 2017 til 2019, som han ikke erkjente straffeskyld for. 

Dette fordi Økokrim mener Carew visste hva han gjorde eller bevisst forsøkte å være uvitende.

Vil ha 2 års fengsel

Ifølge E24 mener ikke Påtalemyndigheten at det foreligger formildende omstendigheter i saken. Det gjelder også Carews forhold til sin advokat og agent Per A. Flod.

– I økonomiske straffesaker er det erfaringsmessig mye bruk av rådgivere. Påtalemyndigheten kan ikke se at det er en formildende omstendighet, sa Skjåkødegård.

Dersom retten skulle dømme Carew for grovt uaktsomt skattesvik for hele perioden, altså alle seks årene, mener påtalemyndigheten at han bør dømmes til fengsel «i underkant av to år».

Nyheter
Børs
Krim