<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Eiendomsinvestor Alf Ulven tiltalt for grov utroskap og skattesvik

Eiendomsinvestor Alf Ulven er blant de fem personene som Økokrim har tiltalt for blant annet grovt utroskap og skattesvik.

    Publisert 2. nov. 2022 kl. 13.36
    Oppdatert 2. nov. 2022 klokken 13.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 227 ord
    TILTALT: Alf Ulven. Iván Kverme

    Saken oppdateres. 

    Økokrim har reist tiltale mot fem personer for grov utroskap, grovt skattesvik, grovt bedrageri og grovt heleri i forbindelse med konkursen i hotellkonsernet Maribel.

    Ifølge DN er eiendomsinvestoren Alf Ulven blant de tiltalte.

    Hotellkjeden Maribel, som drev 50 First- og Moxy-hoteller gikk konkurs i 2020. Tiltalen for utroskap gjelder en lang periode og et samlet beløp på rundt 62 millioner kroner.

    Fiktive avtaler

    Økokrim, som har avsluttet etterforskningen, konkluderer med at det ble inngått fiktive avtaler som skjulte utroskapen.

    I 2012 skal gründerne av Maribel og Ulven ha inngått en fiktiv avtale. Det er denne avtalen som gjorde at Økokrim onsdag tiltaler både Ulven og de fire gründerne for en rekke lovbrudd, ifølge DN.

    Avtalene førte til at grunnleggerne Harald Jacobsen, hans sønn Mads Jacobsen og Rune Firing kunne ta ut 48 millioner kroner skattefritt fra selskapet. 

    Blant de tiltalte er også gründerne bak selskapet – Harald Jacobsen, hans sønn Mads(som eide 33,33 prosent) og Rune Firing(som eide 33,33 prosent). Også Per Arne Damm – som var med i hotellselskapet i starten, er også tiltalt da han mottok penger fra avtalen, selv etter å ha gått ut av selskapet.  

    Den totale strafferammen for forholdene er 12 års fengsel. 

    «Konkurskriminalitet er et samfunnsproblem som blant annet rammer kreditorene og svekker tilliten til næringslivet. Og særlig alvorlig er det hvis man urettmessig tapper økonomien i et selskap som er i en sårbar økonomisk situasjon», sier førstestatsadvokat Bård Thorsen.

    Nyheter
    Børs
    Krim