<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Egmont kjøper Norges største forlag

Egmont betaler Bonnier 1 milliard kroner og blir eneeier av Norges største forlag Cappelen Damm.

Publisert 30. juni 2021 kl. 10.37
Oppdatert 30. juni 2021 klokken 10.47
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 339 ord

Egmont styrker sin posisjon i det nordiske forlagsmarkedet betydelig når de nå kjøper opp Bonniers andel i Cappelen Damm. Egmont eier allerede forlaget Lindhardt og Ringhof i Danmark, som også er et av Europas ledende lydbokforlag. Det kommer frem en pressmelding fra forlaget onsdag.

Bonnier tok kontakt

Det var Bonnier som tok kontakt med danskene om et mulig oppkjøp, noe ledelsen i Egmont ikke vil at du skal tro de nølte med.

– Posisjonen som 100 prosent eier i Cappelen Damm passer svært godt med vår langsiktige, publisistiske rolle i Norge, sier Steffen Kragh, adm. direktør i Egmont og styreleder i Cappelen Damm.

Oppkjøpet gjør at Egmonts samlede publiseringsvirksomhet i Norden vil passere 1,5 milliarder danske kroner i 2021. 

Ifølge DN betaler danskene 1 milliard kroner for Bonniers andel i forlaget, noe som i så fall verdsetter hele Cappelen Damm til 2 milliarder kroner. 

– Boken vokser. Vi opplever dette med både trykte bøker og digitale publikasjoner. Cappelen Damm passer godt inn i Egmonts journalistiske profil og langsiktige formål, sier Kragh.

Fornøyd forlagsdirektør

Cappelen Damm ble opprettet i 2007 gjennom en fusjon mellom det Bonnier-eide Cappelen og Egmont-eide Damm, hvor av begge selskapene satt på en 50/50-eierandel. Siden den gang har forlaget vokst til å bli Norges største forlag, som står bak mer enn 2.000 publikasjoner i året.

– Vi er stolte over den utviklingen Cappelen Damm har hatt, og vi gleder vi oss til å støtte forlaget videre på lang sikt. Det skjer mye spennende i forlagsbransjen, ikke minst på den digitale siden, sier Egmont-sjefen.

Cappelen Damms mangeårige forlagsdirektør Tom Harald Jenssen sier han er glad for å fortsette utviklingen med Egmont som eiere.

– Da en av eierne måtte ta over hundre prosent, er jeg glad for at det var Egmont, hvis verdier og ambisjoner sammenfaller med Cappelen Damms. Vi ser frem til neste kapittel i vår historie, sier Jenssen. 

Egmont har fra før av en sterk tilstedeværelse i Norge som eier av TV 2, Story House Egmont med blader og e-handelsselskaper og Nordisk Film med både norske kinoer og filmproduksjon.

Overtagelse er betinget av myndighetenes godkjennelse.