<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Luftrommet over både Sola lufthavn og Haugesund var stengt etter droneobservasjon

Luftrommet over Stavanger og Haugesund er gjenåpnet etter å ha vært stengt på grunn av en droneobservasjon.

Publisert 16. okt. 2022 kl. 21.16
Oppdatert 16. okt. 2022 klokken 21.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord

Det melder Avinor på Twitter klokken 21.40 søndag kveld.

– Stavanger og Haugesund har nå åpnet igjen etter observasjon av det som trolig var en drone tidligere i kveld, skriver de på Twitter.

Politiet bekrefter også dette.

– Klokken 19.42 kommer det melding fra flytårnet Sola om observasjon av drone i luftrommet over Sandnes. Politiet har søkt å gjøre observasjoner, men uten å lykkes. Per nå har vi ikke noe mer konkret å gå etter, skriver politiet.

De legger til at de ikke ønsker å gå i detalj om eventuelle tiltak.

Det var like før klokken 21 søndag kveld Avinor bekreftet overfor VG at det en drone ble observert av et fly ved Sola lufthavn utenfor stavanger. Dette førte til at luftrommet ble stengt over Haugesund og Stavanger lufthavn

– Jeg kan bekrefte at det er observert en drone. Den ble observert av et fly som tok av. Da stenger vi umiddelbart luftrommet som et sikkerhetstiltak, fram til politiet og flygelederne sammen vurderer at situasjonen er under kontroll. Politiet er nå ute og søker etter dronen og droneoperatøren, opplyste pressetalsmann i Avinor Harald Kvam til avisa.

Til Dagbladet opplyste han at også Haugesund flyplass også ble stengt som følge av droneobservasjonen.

(NTB)

Nyheter
Luftfart